Buraya Reklam Verebilirsiniz

Göz Çevresindeki Şişikler ve Morluklar İçin Öneriler

Uyku düzenindeki bozukluklar, beden yorgunluğu gibi sebepler yüzünüze yansıyıp, istenmeyen görüntülere sebep olmaktadır. Hemen her kadının mustarip olduğu gözaltı şişmeleri, özellikle de güzel görünmek istenen özel günler öncesi hazırlığının verdiği yorgunluktan dolayı kaçınılmazdır. Peki, pratik olarak neler yapmalısınız?
Gözlerinizin üzerine ince bir dilim patates ya da salatalık yerleştirerek 15- 20 dakika boyunca bekletin.

Buz parçalarını bir poşetin içerisine koyarak göz çevrenizde daireler şeklinde gezdirin.
Makyaj yaparak da gözaltı şişliklerinizi gizleyebilirsiniz; kapatıcıyı gözaltlarına ince bir kat halinde uygulayın. Koyu renk bir göz farı tercih edin. Rimelinizi ise, üst kirpiklerin sadece dış kısmına uygulayın. Alt kirpikleri de bolca rimelleyin. Uygulayacağınız bu göz makyajı sayesinde dikkatleri göz çevresi şişliklerinden uzak tutabilirsiniz.

Bütün bu uygulamalara rağmen göz çevresindeki morluk ve şişliklerden kurtulamıyorsanız, üstelik yüzünüzün ayrılmaz bir parçası haline geldiyse, mutlaka bir doktora başvurmalı ve gerekli muayeneden geçmelisiniz. Zira gözaltı morlukları çeşitli hastalıkların habercisi olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.