Buraya Reklam Verebilirsiniz

Sütyen ölçünüzü nasıl bulursunuz?

Yanlış ölçülerde giyilen sütyen göğüslerin sarkmasından giyilen kıyafetlerin kötü görünmesine kadar pek çok soruna yol açıyor.

Her marka sütyenin biçim ve standartları farklı olduğu için aklınızdaki ölçüyle sütyen satın almamak doğru bir adım olacaktır. Peki, sütyen ölçününüzü nasıl bulacaksınız? 125 yıllık iç çamaşırı üreticileri Anita UK, 6 altın kuralla bu sorunun cevabını veriyor.

1. Sütyeni düz bir çizgide vücudunuzun çevresini takip edecek şekilde tutun.

2. Sütyenin kapları göğsünüze rahatça oturmalı ve göğüsleriniz birbirinden ayrı (sıkışmayacak şekilde) konumda kalmalıdır.

3. Altta destekli modeller dışında sütyenin darlığından göğsün üst kısmı kabından taşmamalıdır.

4. Sütyenin kapı üzerinde hiçbir buruşma olmamalıdır. Kapın göğüs ucundaki boşluk ya da buruşukluk sütyenin küçük olduğunu gösterirken, tamamen buruşukluk olması da sütyenin bedeninize göre büyük olduğunu gösterir.

5. Sütyen askıları omuzlara batmamalı, kızarmaya neden olmamalı ve omuzlarda hafifçe durmalıdır.

6. Eğer telli bir sutyen giyilirse, tel tamamen göğsü örtmeli ve göğüs dokusunu kesmemelidir.

Sütyen Bedeni Hesaplama Aracı 

Kaynak: Hürriyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.