Buraya Reklam Verebilirsiniz

İstenmeyen tüylerden arınma yöntemi; Kökten arınma yöntemleri

Tüylerden arınma yöntemleri, yüzeyden ve kökten olarak ikiye ayrılabilir.Yüzeyden yöntemler, tüyü cilde en yakın olduğu yerden keserken, kökten yöntemler tüyü kökünden alır. Peki hangi yöntem en hızlısıdır, hangisi en uzun süre dayanır ve hangisi hormon değişikliklerinden etkilenebilir?

YÖNTEM: Epilatör kullanmak
İşleyişi:Tıraş makinesine benzeyen, ama başlığında bıçak yerine döner cımbızlar olan bir epilatör, cildin yüzeyinde gezdirilirken yakaladığı tüyleri kökünden alır.
Uygun yerler:Bacaklar, koltuk altı, bikini bölgesi
Avantajları:Dört haftaya kadar süren çok pürüzsüz bir sonuç verir. Kullanımı pratik ve hijyenik olduğu gibi, yeni modellerin özel başlıkları, koltuk altı gibi hassas ve daha dar alanda tüy çıkan bölgelerde tüy alabilecek biçimde az cımbıza sahiptir.
Dezavantajları:Hassas bölgelerde çekilme hissi rahatsızlık verebilir.
Dermatoloğun notu:"Epilasyonla tüyler kökünden alındığı için, tekrar uzayan tüyün ucu ince olur. Ayrıca düzenli epilasyon, kıl dönmesini de azaltabilir."

En etkili epilasyon için sana özel tüyolar:
• Epilasyona başlamadan önce, eğer gerekiyorsa, tüylerini ideal boy olan 2-5 mm'ye kısaltabilmek için kesebilirsin. Bu işlem, epilasyonu daha kolay ve rahat yapmanı sağlayacaktır.
• Epilasyon en iyi sonucu cilt yumuşakken verir, bu nedenle önce banyo yapabilir veya duş alabilirsin. Cildin tamamen kuruduktan sonra epilasyona başlamalısın.
• Rahatsızlık hissini gidermek için epilasyon yapacağın bölgeyi soğutabilirsin.
• Bir elinle epilatörü kullanırken, diğer elinle cildini germek, tüylerini kaldırır ve daha kolay çekilmesini sağlar.
• Epilatörünün en uygun kullanım açısını bul.
• En uygun cilt teması için epilatörü 90° açıyla, yani dik tutmalısın.
• Epilatörü tüyün uzandığı zıt yönlerde ilerletmelisin.
• Epilatörünü her zaman, bastırmadan, tüylerin çıkış yönünün aksine doğru ilerletmelisin.
Tüyler değişik yönlerde uzadığından, epilatörünü değişik yönlerde ilerletmen en uygun sonuçları almanı sağlar.

YÖNTEM: Ağda
İşleyişi:Sıcak veya soğuk ağda, tüylerin çıktığı yönde cilde uygulanır. Katılaştıktan sonra üzerine kumaş parçaları yapıştırılır ve tüy yönünün aksine hızla çekilir, tüyleri de beraberinde çeker.
Uygun yerler: Bacak, bikini bölgesi, koltuk altı ve üst dudak
Avantajları:3-5 haftaya kadar etkilidir, peeling etkisi yapar.
Dezavantajları:Acı verebilir. Ayrıca tekrar ağda yapmak için tüylerin 2mm uzaması gerekir, bu da bacakların genellikle çıplak olduğu yaz aylarında sorun olabilir.
Dermatoloğun notu:Ağda sırasında cildinin yüzey hücrelerini de sökersin, dolayısıyla cilt kuruyabilir. Ardından rahatlatıcı bir losyon, özellikle de aloe vera içeren bir ürün kullanmalısın.

YÖNTEM: Lazer Epilasyon
İşleyişi:Küçük ve yoğun bir ışık huzmesi, cildin dar bölgelerine odaklanır. Işık, tüy yuvalarını yok ederek tüylerin tekrar çıkmasını önler.
Uygun yerler: Bacak,bikini bölgesi, koltuk altı, üst dudak
Avantajları:Artık daha geniş bir alana tek seferde müdahale edilebildiği için hızlı bir çözümdür. Tüyler çoğunlukla tamamen yok olur, tekrar çıkanlarsa çok ince ve zayıf olurlar.
Dezavantajları:Çok sayıda seans gerektirir ve pahalı olabilir. Ayrıca, cilt pigmentindeki değişiklikler güneş yanığına yol açabileceği için, işlemden altı hafta önce ve sonrasında güneşe çıkarken dikkatli olmak gereklidir.
Dermatoloğun notu:"Lazer, tüylerdeki pigmentlere "güdümlü" hareket eder. Tüyün rengi cildinin rengine ne kadar yakınsa, yanma ve iz kalması riski o kadar yüksektir. Bu nedenle ideal bileşim, açık ciltte koyu tüydür. Cildin koyu renkliyse, bu yönteme başvurmadan önce durumu iyi değerlendirmen gerekir."

YÖNTEM: İplik
İşleyişi:İnce pamuk ipliği parçaları her bir tüye dolanır, ardından hızla çekilir ve tüyü koparır.
Uygun yerler:Kaş ve üstdudak gibi küçük, hassas bölgeler.
Avantajları:Tüyler kökünden alındığı için daha yavaş uzar.
Dezavantajları:Tüylerin tek tek çekilmesi gerektiği için yavaş bir süreçtir. Uzmanlık gerektiren bir işlem de olduğu için, işi bilen birine gitmen gerekir.
Dermatoloğun notu:"İplik yöntemi cildi fazla etkilemediği için, üst dudak veya kaş gibi hassas bölgelerde kullanılmalıdır."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.