Buraya Reklam Verebilirsiniz

Güzellik bilgileri


Güzel görünmenizi engelleyen hatalar
Kadınların en büyük güzellik sırrıdır makyaj. Cildinizdeki kusurları kapatır, kendinizi iyi his­settirir. Fakat bazen öyle hatalar yapılır ki mak­yaj sizi güzelleştirmekten çok çirkinleştirir. Bir güzellik adımı daha atmadan makyaj yaparken yapılan hataları gözden geçirin.

Dudak kaleminin koyu renk olması
Koyu renk bir dudak kalemi ancak koyu renk bir rujla işe yarar. Başka türlü dudağınızın üstü­ne bir halka çizilmiş gibi durur. Bu hatayı düzelt­mek için açık renk bir dudak kalemi ile dudaketrafındaki gölgeleri alın.

Nemlendiriciden hemen sonra makyaja başla­mak
Pudra, fondöten ya da kapatıcıdan hemen ön­ce nemlendirici sürdüyesiniz makyajınız her yere bulaşır ve renkler birbirine girer. Bu hatanın tek­rarlanmaması için nemlendiriciyi sürdükten son­ra 10 dakika bekleyin.

Çok açık renk kapatıcı kullanmak
Kapatıcının amacı yüzünüzde saklanması ge­reken lekeleri, göz altındaki morlukları yok et­mektir. Eğer teninizden çok daha açık renk bir kapatıcı kullanırsınız saklamak istediğiniz bölge daha çok göz önüne çıkar. Bu hatayı düzeltmek için cildinize uyan bir kapatıcı alın; mesela cildi­nizin bir ton açığı olabilir.

Allığın çok koyu renk olması
Elmacık kemiklerinizi belirginleştirmek için koyu renk allık kullanırsanız emin olun istediği­nizden çok daha fazla dikkat çeker. Ve koyu renk allık yüzünüzü kirli gibi gösterir. Doğal bir görü­nüm için çok koyu olmayan bir allık kullanın.

Çok Parlak renkler kullanmak
Koyu pembe ya da turuncu özel bir gün için ideal seçim olabilir fakat günlük yaşantınızda bu renkler sizi hem çok abartılı hem de daha yaşlı gösterir. Bu hatayı düzeltmek için günlük hayat­ta daha doğal renklen tercih edin; örneğin kahvrengi, bej gibi bu tonlar her cilt tipine uyar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.