Buraya Reklam Verebilirsiniz

Bebek Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır

Bebek Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır
Hamilelik döneminin başından itibaren bayanlar bebeklerine hazırlayacakları odaları zihinlerinde tasarlamaya başlarlar. Daha sonra bu bebek odası için gerekli eşyaları almaya başlanır. Bunlardan önce bebek odası dekorasyonu yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bebeğinizin sağlıklı, mutlu ve rahat bir uyku çekmesi için oda düzeni de, renkleri de, kullanılan eşyalar da önem kazanıyor.

Çocuk odası kendi yatak odanızın yakınında olursa daha rahat ve kolay bir ulaşımınız olur. Bebeğinize gerekli olmayan, fazlalık eşyalar kullanmaktan kaçının. Bebeğinizin emekleyeceği ve yürüyeceği dönemleri de düşünerek sivri kenar ve köşelere sahip eşya kullanımından kaçınmalısınız. Dekorasyonların önemli bir bölümünü oluşturan boyalar konusuna gelecek olursak, çocuk odasında kullanılacak duvar renkleri sade olan beyaz, sarı gibi ferahlık sağlayan renkler olursa daha iyi olur.

Duvarlarda kullanılacak boyların kokusuz ve anti lerjik özelliklere sahip boyalar olmasına dikkat etmelisiniz. Bunlar, bebeğinize daha sağlıklı bir ortam sağlamanıza yardımcı olur.

Çocuk odalarında oda içi sıcaklık da önemlidir. Bebeğinizi hastalıklardan korumak için, odanın soğuk olmaması gerekmekte ve bunu sağlamak için oda sıcaklığını 20-21 derece arasında sabitlemeniz güzel olacaktır. Bebeğinizin yatağı pencere, kapı yanı gibi soğuk gelebikecek yerlerde ve kalorifer, ısıtıcı gibi sıcak olabilecek yerlerde bulunmamalıdır. Bu durumda ya çok sıcak yada çok soğuk olur ve bu bebeğiniz için büyük bir sorundur.

Yukarıda saydığımız ayrıntıların yanında son olarak da yatak, yorgan ve yastık gibi konulara da değinmeliyiz. Bebeğinize yatak alırken yatağın uzun ya da geniş olmaması gereklidir. Yorgan ve yastıkların da doğal ürünlerden üretilmiş olmalarına ve anti alerjik özellik taşımalarına dikkat etmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.