Buraya Reklam Verebilirsiniz

Neden Kilo Veremiyorum ?

Bu sorunun tek bir cevabı elbette yok. Pek çok etmen kilo verememenize etki edebilir. Kilo veremeyenlerin diyet sırasında düştükleri hatalar, kilo vermeme sebepleri ve doğru şekilde zayıflamak için neler yapmak gerekli, bugün bunlardan bahsedeceğiz.


  • İstikrar / Kararlılık

Diyet yaparken en büyük düşmanımız kendimiz ! Çünkü daha diyetin en başlarında "Off ben kilo veremem, yapamam, dayanamam..." vb. bahanelerle diyeti bırakıyoruz. Bu bahanelerden biri de "Diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum." gibi cümleler... İnananın gerçekten kilo vermek isteyen insanlar için söylüyorum, bu iş kafada bitiyor ! Bizzat kendimin 4 ayda nasıl 22 kilo verdiğini buradaki konuda anlattım. Diyet Hikayem. Orada da özellikle ilk madde olarak vurguladığım şey kararlılık ve istikrar. Çünkü ilk haftalarda direk olarak kilo veremesek bile vücut kilo vermeye hazır hale geliyor ve sonraki haftalarda kolay ve hızlı bir şekilde kilo vermeye başlıyorsunuz. Unutmayın, diyetten bile önemli adım: Kararlılık !


  • Doğru Beslenme
Karın bölgenizdeki yağlanmadan şikayetçiseniz bunun en büyük nedenlerinden biri işlenmemiş ürünleri tüketmenizdir. Bunlar fast foodlar, gazlı içecekler, beyaz ekmek, abur cuburlar.. Bu yiyecekler karın bölgenizdeki yağlanmayı arttırmaktadır. Bunlar yerine tam tahıllıları, antioksidan içeren meyveleri ve sebzeleri tüketerek yağlarınızdan kurtulabilirsiniz.

En önemli etkenlerden biri sağlıklı yağ tüketmektir. Süt ve süt ürünlerinde, ette bulunan doymuş yağlar iç organların etrafındaki yağlanmayı arttırmaktadır. Bu ürünleri dikkatli ve ölçülü tüketmek gerekmektedir. Tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri ise sağlıklıdır. Bunlar arasında zeytinyağı, avokado, ceviz, ay çiçek tohumu ve somon gibi balıklarda bulunan omega 3 yağları. Bu yağları kullanmak hem sağlığınız hem de kilonuz açısından çok daha yararlıdır.



  • Yaş bir etmen midir ?
Yaşlandıkça beslenmemize dikkat etmemiz gerekmektedir. Bunun sebebi yaşlılıkla birlikte metabolizma hızının yavaşlamasıdır. Bu sebeple yaşlandıkça günlük kalori miktarında azalma olmaktadır. (Kalori Cetveline buradan göz atabilirsiniz.) Kadınlarda menapoz döneminde karın bölgesinde yağlanma artar. Hormonlardaki değişim buna sebep olur. Bu dönemde düzgün ve sağlıklı beslenmeli ve egzersiz yapmaya özen göstermelisiniz.

  • Uyku Zayıflatır mı ?
Yapılan araştırmalar göstermektedir ki; beş saat ve altı uyuyanlar, 7 saat uyuyanlara göre daha kolay kilo almaktadırlar.

  • Stres Kilo Yapar mı ?
Stres yaptığınız zamanlarda bu sizi şekerli ve aşırı yağlı yiyecekleri tüketme eğilimine yönlendirir. Bu sebeple stres kilo aldırır diyebiliriz. En azından kilo almanıza neden olan sebeplerden biri olarak gösterilebilir. Ayrıca stres zamanında salgıladığınız hormonlar, yağ hücrelerinin büyümesine neden olur. Bu da organ çevresinde yağ keseciklerinin oluşmasına sebep olur. Sağlığınız için oldukça zararlıdır.

  • Dengeli Beslenin
Uyguladığınız diyet programlarının dışına çıkmamaya özen gösterin. İdeal bir beslenme için 3 saat arayla, sık bir şekilde beslenin. Sadece ana öğünleri değil ara öğünleri de tüketerek beslenin. Porsiyonlarınıza dikkat edin. Büyük porsiyonlardan kaçının, tabağınızı küçültün. Gün içerisinde yediklerini not edin. Kilo almaya devam ettiğiniz taktirde notlarınıza bakarak yediklerinizi azaltmaya çalışın.

  • İnsülin Direnci Kilo Almanıza Sebep Olabilir !
Diyet yapmanıza rağmen, yediklerinize dikkat etmenize rağmen kilo veremiyorsanız insülin direncinizi mutlaka ölçtürün. İnsülin direnci hakkında daha fazla bilgi için insülin direnci nedir? konusuna göz atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.