Buraya Reklam Verebilirsiniz

Meme Kanseri

Fibroadenom genelde genç kızlarda ve yirmilerindeki kadınlarda görülen bir çeşit şişliktir. Göğüsteki lobun genişlemesi ile meydana gelir. Bu şişlikler farklı şekil ve büyüklüklerde olabilirler– bezelye kadar küçük ya da limondan daha büyük.

Fibroadenom şişliğini nasıl tedavi edersiniz?

Çoğu kez fibroadenom şişliği herhangi bir tedaviye gerek kalmaksızın kendiliğinden iner ve hatta kaybolur. Fakat siz asla bir şişliğin kendiliğinden gitmesini beklemeyin. Doktorunuza görünün. Muhtemelen size birkaç test yaptırmanızı söyleyecektir; ultrason taraması ya da mamografi gibi.

Bazen enjektörle örnek alınıp mikroskopla incelenmesi iyi olabilir. Eğer bu fibroadenom şişlik ise doktorunuz size seçeneklerinizi anlatır. Büyük olasılıkla altı ay sonra tekrar gelmenizi söyleyecektir. Eğer fibroadenom şişlik devam ederse cerrahi bir müdahale ile alınabilir. Eğer gerçekten büyükse bu göğsünüzün görüntüsünü de etkileyecektir ve ameliyat olmak isteyebilirsiniz. Ama yine de böylesi bir kararı vermeden önce tüm detayları öğrendiğinizden emin olun.

Şanslısınız ki, fibroadenom şişlik bir kere çıktı mı çoğunlukla ikinci kez çıkmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.