Buraya Reklam Verebilirsiniz

Kahverengi Cilt Lekeleri ve Cilt Sorunları için Doğal Tedavi

Her gün cilt bir çok dış etkilerle karşı karşıya kalmaktadır, cilt bakımı insan sağlığı için çok önemlidir, estetik sorunlar çeşitli ruhsal sorunlara yol açabilir, ruhsal sorunlar ise dahar erken kırışıklıklar, cilt lekeleri, kuru cilt sahip ve cilt solmalarını tetikler..

Sağlıklı bir cilt için iyi bir günlük dinlenme, iyi hidrasyon (Su dengesi), yeterli kalitede besin bir diyet gereklidir. Stres, depresyon, duygusal durumlar, beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzı cilte bir takım bozukluklara neden olur.

Bu makalede Cilt tazeliği ve cilt sağlığı için geleneksel cilt bakımı, kuru, yağlı ve soluk ciltler için bitkisel tedavi yöntemleri önerilmiştir.


CİLT LEKELERİ İÇİN MASKE

Bilinen kayıtlarda, Orta çağdan itibaren birçok insan ciltteki koyu lekelerden muzdarip. Cilt üzerindeki lekeler karaciğer problemleri gibi çeşitli faktörlere bağlı olabilir.


Bunun için, her gün taze havuç suyu, salatalık suyu ve yonca suyu içmek tavsiye edilir. Kullandığınız sebze çok taze olmalı ve bu taze sebzeler suyu sıkılarak kullanılmalıdır. Ayrıca C vitamini için yarım bardak sıcak su içinde sulandırılmış limon suyu tüketimi karaciğer için mükemmel bir ilaçtır ve cilt üzerindeki lekeleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
Yukarıda sayılan önerilere ek olarak aşağıda önerilen cilt maskesi ise cilt üzerindeki lekeler ve siyah noktaları ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır.

Malzemeler:
Hint yağı: 2 çay kaşığı (ya da kakao yağı)
Avokado Bir dilim
Bir yumurta sarısı
5/1 Kıyılmış maydanoz demeti

Hazırlama ve uygulama:
1. Sürülebilir hamur elde edene kadar tüm malzemeleri karıştırın.
2. Yavaşça bu krem ile her gece cildinizi ovalayın kuru pamuk yardımıyla yüzünüzü hafifce temizleyin.

KURU CİLT İÇİN DOĞAL TEDAVİ
Malzemeler:
Akasya çiçeği: 2 yemek kaşığı
Mürver Çiçeği: 2 yemek kaşığı
Papatya : 1 yemek kaşığı
Meyan Kökü: 1 yemek kaşığı (ince öğütülmüş) 
Lavanta : 1 yemek kaşığı
Rezene: 1 yemek kaşığı 
Adaçayı: 3 yemek kaşığı

Hazırlama ve uygulama:
1. Tüm kuru malzemeyi karıştırın
2. Kaynar bir bardak su için iki yemek kaşığı ekleyin ve 15 dakika demleyin.
3. Temiz bir havlu üzerine su ve otları boşaltın. Bu Islak havlu ile yüzünü kaplayın, sıcaklık dayanabileceğiniz eşikte olmalıdır. Soğuyana kadar havluyu yüzünüzde bırakın.
4. Havluyu kaldırın birkaç dakika bekleyin, bir nemlendirici krem olarak aloe veya yağını yüzünüze uygulayın.

CİLT KIRIŞIKLIKLARI İÇİN DOĞAL TEDAVİ
A ve E vitaminleri eksiklikleri yüz bölgesinde ve çevresinde erken kırışıklıklara neden olur, erken kırışıklıkların bir başka nedenide kötü hidrasyondur (Su Dengesi). Yeterli Su kullanılımına özen gösterilmelidir. Genel bir kural olarak, vücutta oluşan zararlı maddelerin atımını sağlamak ve vücut sıvı dengesini koruyabilmek için günde 8-10 bardak (2.5 litre) su tüketilmesi önerilmektedir. Yediğimiz besinler ve içecekler yoluyla da vücudumuza su sağlarız. Örneğin sebze ve meyvelerin yaklaşık 85-% 90'ı, 1 su bardağı sütün %90'ı sudur. Sürekli olarak havuç ve kereviz içeren taze sebze suları tüketlmelidir. Vucut hidrasyonu ile birlikte aşağıdaki doğal tedevilerin uygulanması ile önemli ölçüde erken kırışıklıklar azalacak, cildiniz elastik yapıyaya dönecektir. 

Malzemeler:
Aloe jel : 1 yemek kaşığı
Kakao yağı : 1 yemek kaşığı
Zeytinyağı : 1 yemek kaşığı

Hazırlama ve Uygulama:
Malzemeleri birbirleriyle iyice karıştırın. Daha iyi sonuç elde etmek için, pirinç unu ile cildinizi ovalayın. Cildinizi ılık bir suyla yıkayın, Banyo öncesi yüzünüzü prinç unu ile oavalayarak banyo yapmanız önerilir. Banyodan sonra hazırlamış olduğunuz karışımı pamuk yardımıyla yüzünüze uygulayın.

SOLUK CİLTLER İÇİN DOĞAL TEDAVİ
Aşağıdaki malzemeler ile hazırlayacağınız krem cildinizin genç bir görünüm kazanması ve cildin esneklik kazanması için çok etkilidir. Ayrıca cildi yumuşatır ve cilt tonunun belirlenmesine yardımcı olur..

Malzemeler:
Okaliptüs balı: 1 Yemek kaşığı
Bir adet limon suyu
Adaçayı suyu: iki yemek kaşığı
Aloe : 1 yemek kaşığı

Hazırlama ve Uygulama
Malzemeleri İyice karıştırın ve her gün 15 dakika boyunca yüzünüze uygulayın. 15 Dakika beklettikten sonra sıcak suya batırılmış bir parça pamuk ile yüzünüzü temizleyin...Kaynak.http://www.7gunsaglik.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.