Malzemeler:
- Yarım su bardağı erimiş margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı maden suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- 100g. ceviz içi
Şerbeti:
- 3 Su bardağı su
- 2,5 Su bardağı şeker
- yarım tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı;
Hamur kabına eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı,
maden suyunu, kabartma tozunu ekleyip çırpma
teli ile karıştıralım ve unu ekleyip hamuru yoğuralım.
hale getirelim. Hamurları, rendenin iri tarafı üzerine
bastırarak hafifçe yassılaştıralım. Orta kısımlarına
iri dövülmüş cevizi koyup hamuru, iki kenarını üste
doğru çevirip kapatalım ve hafifçe margarinle
yağlanmış tepsiye dizerek 190° ısılı fırında
altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.
Fırından alır almaz önceden hazırlayıp
soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim.
Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dak.
kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder