Buraya Reklam Verebilirsiniz

Hamilelikte Cinsel Yaşama Ara Vermeniz Gerekmez

Hamilelik döneminizde keyifli ve sorunsuz bir ilişki yaşamak istiyorsanız hamilelikte cinsel ilişki pozisyonlarını bilmenizde fazlası ile yarar olacaktır. Şimdi gebelik döneminde sağlıklı bir cinsel yaşam için uygun olan pozisyonlara değinmek istiyoruz.

            Hamilelikte cinsel ilişki pozisyonlarında önemli olan kadının karın içi basıncını oluşturmayan pozisyonların tercih edilmesi gerekmektedir. En çok kullanılan pozisyon gebenin yatak üzerinde dizlerinin üzerinde olması ve erkeğin arkada olduğu pozisyondur. Bu karın basıncını oluşturmayarak ve mutlu bir birliktelik için sürekli olarak tercih edilen bir pozisyondur. Bu pozisyonda bebeğin su kesesinin hasara uğraması ya da yırtılma riski yok denecek kadar azdır. Diz ve dirseklere dayanılarak durulan bu pozisyon son derece idealdir.

            Hamilelikte cinsel ilişki pozisyonlarından bir diğeri de  erkeğin yatak üstünde sırt üstü yattığı kadının da dizleri üzerinde erkeğin organının üstünde olduğu pozisyondur. Hamile kadınlar bu pozisyonla kolay bir şekilde orgazma ulaşabilmektedir. Bu pozisyonda hamilelik esnasında karın içi basıncı arttırmamaktadır. Gebeliğin bütün dönemlerinde tercih edilebilecek olan pozisyonlardan biridir. Kadın bu pozisyonda daha aktif olduğu için hareketlerini daha kontrollü bir şekilde gerçekleştirebilir.

            Hamilelikte cinsel ilişki pozisyonlarından bir diğeri de her iki eşin de yatak üzerinde yana durarak gerçekleştirdiği birlikteliktir. Hem gebe olan kadın hem de erkek için en az efor sarf edilen pozisyonlardandır. Gebeliğin ilerleyen dönemlerinde karın boşluğu arttığında daha çok kullanılması gereken bir pozisyondur.

            Hamilelikte cinsel ilişki pozisyonlarından birisi de kadının kalça kısmanın yatak ucunda olduğu ve erkeğin ayakta olduğu pozisyondur. Burada gebe kadın pasif durumdadır. Erkek ise aktif rol üstlenir. Bu pozisyon gebeliğin her döneminde rahat bir şekilde uygulanabilmektedir. Tüm pozisyonlarda meme uyarımı yapılmamalı çünkü bu rahim kaslarının kasılmasına sebep olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.