Buraya Reklam Verebilirsiniz

Gebelik ve İş Hayati

Büro memurluğu, öğretmenlik ve kısmen ev işleri, gebeliğin 7. ayına kadar sürdürülebilir. Oysa yük kaldırmak gibi, çaba gerektiren ağır işler, gebeliğin başında bırakılmalıdır. Hastanelerin ameliyat salonlarında ya da zehirli maddeler ve zararlı ışınların (radyasyon) kullanıldığı ortamlarda çalışan kadınlar, gebeliklerinin başından 14. haftanın sonuna kadar işlerine ara vermelidir. Anestezist olarak çalışanlar da, uyuşturucu maddelerden gelen zehirli etkiler nedeniyle düşük yapmaya karşı eğilimlidir.Diğer yandan radyolog olarak çalışan kadınlarda da radyasyon, embriyo üzerinde gelişim kusurlarına yol açabilir.

İşleri gereği çocuklarla birarada bulunan kadınlar, bulaşıcı hastalıklara daha kolay yakalanabilirler. Bu yüzden embriyo üzerinde yapabilecekleri etkileri önlemek için, kadının gebelikten önce ağır bulaşıcı hastalıklara karşı bağışıklığı kontrol edilmelidir. Bu hastalıkların başında toksoplazmozis ve kızamıkçık gelir.

Bu incelemelerin sonucu olumsuz olursa, gebelikten önce düzenli bir aşı yaptırılmalıdır. Kadının hastalığa karşı bağışıklığı olmadığı , gebe kaldıktan sonra anlaşılırsa , hemen gerekli tedaviye başlamak için hekime başvurmalıdır. Bulaşıcı hastalıklar özellikle gebeliğin ilk üç ayında ve son ayında çok tehlikelidir. Embriyoda gelişim kusurlarına ve düşüğe neden olabilirler. Gebeliğin öteki dönemleri ise hem anne, hem de embriyo için fazla tehlikeli değildir.
gebelikte iş hayatı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.