MALZEMELER
Tavaya yağı ısıtıp, piyazlık doğranmış soğan ve sarımsağı yakmadan kavurun. Halka halka doğranmış kabakları ilave edip , bir süre sonra mantarları ve ardından şerit halinde kıyılmış biberleri ekleyin. 10 dakika kadar pişirin.
- 1 paket fiyonk makarna
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 büyük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 kabak
- 2 su bardağı mantar
- 2 kırmızıbiber
- 1 çay bardağı fesleğen
- 1 su bardağı çedar peyniri
- tuz, karabiber
beşamel sos için:
- 2 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı un
- 1/2 su bardağı parmezan peyniri rendesi
- tuz
YAPILIŞI
Fırında Sebzeli Makarna |
Tuz, karabiber serpin. Ocaktan alıp fesleğenleri ilave edin. Başka bir tencerede süt, tereyağı ve unu sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp parmezan peynirini ilave edip karıştırın.
Fırın kabına önceden haşladığınız makarnayı koyun, üzerine sebzeleri ekleyin. Daha sonra beşamel sosu döküp karıştırın. En üste çedar peynirini serpip önceden 180 derece ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder