Buraya Reklam Verebilirsiniz

Zeytinli poğaça yapımı

malzemeleri
.1 su bardağı ılık süt
.Yarım paket yaş maya
.1 çay kaşığı tuz
.1 tatlı kaşığı toz şeker
.100 gr tereyağı (eritilmiş)
.Aldığı kadar un
.2/3 su bardağı zeytin

üzeri için
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
Susam
Zeytinli poğaça hazırlanışı;
Zeytinli poğaça: Yaş mayayı sütün içinde eriyinceye kadar karıştırın. Şeker, tuz ve tereyağını ekleyin. Unu azar azar ekleyip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun. üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamura çekirdekleri çıkartılmış zeytinleri ekleyip karıştırın ve hamurdan parçalar kopartıp oval şekil vererek yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 15 dakika bekletin. Yumurta sarısına ayçiçek yağı ekleyip hamurların üzerine sürün. Susam serpiştirip 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Zeytinli poğaça artık hazır, afiyet olsun.

Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.