MALZEMELER
1 kg. kereviz (küçüklerden)
3 adet küçük boy patates
1 küçük boy soğan
1 çorba kaşığı salça
4 bardak su
TERBİYESİ İÇİN
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı (tepeleme değil) un
1 limon suyu
1 çay bardağı su
HAZIRLANIŞI
- Kerevizler ve patatesler kızartmalık patatesten bir daha kalın doğranır.
- Kerevizlerin rengi beyazlaşsın diye biraz limonlu suda bekletilir.
- Soğan küçük doğranıp salça, kerevizler ve patateslerle 15 dakika kadar arada karıştırarak kısık ateşte kavrulur.
- Suyu yavaş yavaş eklenir.
- Terbiye malzemeleri karıştırılarak eklenir.
- Biraz daha pişirilip ocaktan alınır.
Kaynak:http://www.sofrabezi.net
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder