MALZEMELER
500 gr kuşbaşı et
1 adet orta boy soğan
1 Çorba kaşığı salça
1 orta boy domates
1 tatlı kaşığı Tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI
Tencereye yağ konup kuşbaşı etler ilave edilir. orta ateşte eritin. Ara sıra karıştırılır. Kendi suyunu çekince üzerine doğranmış soğan konup birlikte sotelenmeye devam edilir. Salça ve rendelenmiş domates eklenir. Bu aşamada tuz ve karabiber ve biraz da sıcak su konup ağır ateşte pişmeye bırakılır.
Etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyu bitip etler yumuşamazsa su ilavesi yapılabilir.
Bu arada kebab suyunu çekecek olursa, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz. Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır.
http://www.sofrabezi.net
http://www.sofrabezi.net
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder