MALZEMELER
250 gr az yağlı kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 orta boy havuç
Tuz, karabiber
1 adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1,5 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı nane
YAPILIŞI
Pirinci yıkayıp, kıymanın tamamıyla karabiber ve tuz ile yoğurun.
Fındıktan biraz daha büyük toplar yapın. Havucu rendeleyin.
Derin bir tencerede kaynamakta olan 2 lt kadar tuz ilave edilmemiş
suya köfteleri ve havuç rendesini atın. 15 dk kadar pişirin.
Başka bir kapta, yoğurt, yumurta ve unu çırparak terbiyesini yapın.
Azar azar çorbaya ilave edip 10 dk daha kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Yemek Tarifleri
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder