Harika Yemek Tarifleri Serisi,En Güzel Yemek Tarifleri
ÇOBAN KAVURMA
10 kişilik
Gerekli malzeme:
1.5 kg kuzu kuşbaşı
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
2-3 diş sarımsak
6 adet sivribiber
4 adet domates
1 kuru soğan
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
Yarım demet maydanoz
1. Kuşbaşı etleri kızgın tavaya atıp hızlı ateşte rengi dönünceye kadar çevirin. Yağı ekleyip sotelemeye devam edin. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Biberleri ince halkalar halinde doğrayın.
2. Önce sarımsakları ve biberi ilave edip etlerle birlikte kavurun. Etler suyunu bıraktığında tuzunu ve baharatını ilave edip karıştırın. Doğranmış domatesi ilave edip suyunu çekene kadar yaklaşık 30 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder