Buraya Reklam Verebilirsiniz

Pamuk Yağı, Pekmez, Paça, Panama Kabuğu

PAMUK YAĞI
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Pamuk çekirdeği mü-leyyindir, bağırsaklara yumuşaklık verir. Pamuk çekirdeği sekencebin (sirke ile yapılmış bal şerbeti) ile içilirse şehveti artırır, meniyi çoğaltır.

Pekmez Faydaları Yararları Kullanılışı Hangi Hastalıklara İyi Gelir
Haricen Kullanılışı: Pamuk çekirdeklerinden elde edilen yağ yüzde ve diğer yerlerde olan lekeleri, ufak noktaları ve yüzdeki cerahatli sivilceleri giderir, penise sürüîürse büyütür, basura faydalıdır, kulak ağrı ve şişliğinde kulağa pamuk yağı damlatılır veya pamukla konur.
PAÇA
Kolay hazmolunur ve hazmı kolaylaştırır, zafiyetin en iyi ilacıdır. Nezleyi, müzmin baş ağrısını, kan tükürmeyi, idrar zorluğunu ve kuru öksürüğü önler, öksürükte faydalıdır.
Menisküste paça kaynatılır, 15 gün devamlı yenilir.
PANAMA KABUĞU
Diğer İsimleri: Panama Kışrı
Kullanılan Kısımları : Kurutulmuş gövde ve dal kabuğu
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Balgam söktürücü ve göğüs yumuşatıcı olarak kullanılır.
Kullanılışı: 1 kilo suya, 2-3 gr ufalanmış kabuk konur, 10-15 dk kaynatılır, 2 saatte bir 1 çay kaşığı içilir.
Tavsiye edilen dozun üzerinde kullanılırsa tehlikeli zehirlenmeler yapar, kusma ve ishal meydana getirir.
PEKMEZ
Şişmanlatır, yüze kan getirir, sirke ile içilirse kalp çarpıntısını, sarılığı ve dalak hastalığını giderir. Bir miktar safranla içilirse sara hastalığına karşı şifalı olur. Çemen ve incirle birlikte yenirse öksürüğü ve göğüs ağrısını giderir. Arpa suyu ile içilirse kumları döker, idrarı söktürür.
Taze süt ve birazcıkta bademle içilirse bağırsaklara kuvvet verir, vücudu yağlandırır. Mide ve 12 parmak ülserinde 1 çay bardağı pekmez 1 fincan saf zeytinyağı ile karıştırılıp aç karna içilir. Bezemede pekmezle çivit karıştırılıp içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.