Buraya Reklam Verebilirsiniz

Orgazm Olamamak

Birçok kişinin gizli sorunu durumundaki orgazm olamama, arkasından da rol yapma zorunluluğunu getirmektedir. Kadınların bunu yapmasının en büyük nedeni, hem eşini hem de kendisini yetersizlik hissinden ve kompleksinden kurtarabilmek içindir. Ancak bu çok doğru bir yaklaşım değildir; çünkü bu durumdan haberdar olan eşin üretebileceği muhtemel çözümler engellenmiş olur. Mutlu bir birliktelikleri olduğunu zanneden erkek aynı tavırlarını sürdürürken, kadın ise kendisini sürekli bir çıkmaza sürükler.

Orgazm olabilmek için neler yapılmalıdır?

Kişiler şunu iyi bilmelidir ki, erkek ile kadının aynı anda orgazm olması şart değildir. Her iki cinste de fizyolojik özellikler farklılık gösterir. Örneğin erkek, orgazm olduktan sonra ereksiyon etkinliğini kaybetmeye başlar. Yeni bir ilişki için belirli bir zamana ihtiyacı vardır ve bu da kişiden kişiye değişir. Kadınlar ise arka arkaya orgazm olabilirler. Partnerinin orgazm olabilmesi için erkeğin onu hazırlaması gerekir.

İki tarafa düşen görevler

Erkekler çok kısa sürede, kadınlar ise daha uzun sürede orgazm olurlar. Kadın, cinsel birlikteliğe her şeyden önce ruhsal bakımdan hazır olmalıdır. Diğer taraftan da kadının cinsel bölgelerinin uyarılması, bu süreci kolaylaştıracaktır.

Kadın hangi pozisyonda çok daha iyi uyarıldığını erkeğe söylemeli ve ona göre bir yöntem izlenmelidir; çünkü bu, kişiden kişiye değişmektedir.

Ön sevişme, kadınlar için çok önemlidir. Cinsel birlikteliğe kendisini yeterince hazırlayamayan kadın orgazm olamayacağından, bu süreç onun için bir çileye dönüşecektir. Bu nedenle hazır olduğu zaman sinyal vermeli, eşi de bu işareti kavrayabilmelidir.

Kadının erojen bölgelerinden bir kaçı göğüs uçları, bacakların iç kısımları ve kulak arkaları olduğu gibi, kişiden kişiye de değişebilmektedir. Erojen bölgelerinin uyarılması kadını orgazma hazırlayacaktır; erkeğin bunu bilip, ona göre bir yol izlemesi gerekir.

Penis boyu takıntısından her iki taraf da vazgeçmelidir; penis boyu ile kadının tatmin olma oranının hiçbir ilişkisi yoktur.

Her şeye rağmen orgazm olamayan kadın, ilk olarak bir jinekoloğa başvurmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.