Buraya Reklam Verebilirsiniz

Nergis, Nergis Çiçeği, Su Nergisi Faydaları

NERGİS ÇİÇEĞİ – NARCİSSUS TEZETTA
Kullaınlan Kısımları: Çiçekleri
Allah’ın Rasulü (S.A) efendimiz hadisi şeriflerinde nergis çiçeğini koklamaya devam ediniz. Zira kalpte delilikten, barastan, cüzzamdan birer habbe vardır, onları nergisten başka bir şey gideremez buyurmuşlardır.
Kullanıldığı Yerler:
Nergis Çiçeği Faydaları Yararları Hangi Hastalıklara İyi Gelir Nasıl Kullanılır
Dahilen Kullanılışı: Kusturucu, müshil, ateş düşürücü, balgam söktürücüdür. Safradan meydana gelen baş ağrısını geçirir, midenin dibindeki rutubeti giderir, cüzzam ve abraş hastalıklarına faydalıdır, damar tıkanıklığını açar.
Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 2-4 gr kuru nergis çiçeği konur, 10 dk bekletilip içilir.
Balgam söktürücü olarak 5 gr nergis çiçeği toz haline getirilir, 1 bardak menekşe şurubu ile içilir. 12 gr nergis çiçeği toz haline getirilir, 1 bardak bal şerbeti ile içilirse rahim ve mesane ağrılarına iyi gelir, hamileler içmemelidir, çocuğu düşürür.
Beyin damar tıkanıklığında günde 1 bardak nergis çiçeği haşlaması içilir. Sara’da tohumu balla macun yapılıp yenilir.
Haricen Kullanılışı: Vücuttaki beyaz lekeleri gidermek için taze nergis çiçeği çokça koklamr. Nergis koklandı-ğmda midedeki kılı eritir, cüzzam ve abraş hastalıklarına faydalı olur. Taze nergis çiçeği ezilir, tenasül uzvuna sürülürse şehveti tahrik eder.
Nergis soğanı; doğranmış soğanından 3 adedi bir miktar çiğ sütün içerisinde 24 saat bekletilir, ezilir lapa haline getirilir veya krem haline getirilip cinsi iktidarını kaybeden kimsenin tenasül uzvuna sürülürse penisi canlandırır.
Sinir gevşemelerinde taze nergis soğanı ezilir, gevşeyen sinirlerin üzerine sarılırsa sinirleri toplar.
Nergis soğanı sirke ile ezilir, lapa halinde başa konulursa saçkırana faydalı olur.
Nergis soğanı lapa yapılır. Yaralara konulursa yaraların irinini kurutur, temizler, iyileştirir. Nergis yaprağı ezilir, balla macun yapılır göze konulursa göz şişliklerini giderir.
Nergis çiçeği devamlı koklanırsa balgamdan ve sevdavi hastalıklardan meydana gelen baş ağrılarını geçirir. Baş ve dimağdaki tıkanıklıkları ve burun deliklerini açar, nezleyi giderir, saraya faydalı olur, bilhassa çocukların sara hastalığını giderir, nergis koklandığında kalbi ve dimağı güçlendirir ve birçok hastalıkları giderir. Bütün mantar hastalığı çeşitlerinde nergis çiçeği, çiçek, sap ve yaprakları beraberce sıkılır, suyu çıkarılır bu su ile hastalıklı cilde masaj yapılır.
Nergis tohumu toz haline getirilir, sirke ile karıştırılır, yüzdeki çillere, alacalara ve beyaz lekelere sürüldüğünde giderir.
Tohumu karaburçak ve bal ile pişirilir macun yapılır yaraların üzerine konursa yaraları temizler zor olgunlaşan çıbanları olgun-laştırır deler. Kadındaki kısırlıkta; nergis ezilir, cinsi münasebetten 1 saat evvel fitil halinde fercin içerisine konulur
SU NERGİSİ – CALTHA PALUSTRİS
Kuru su nergisi çayı bronşit, aybaşı düzensizlikleri, sinir hastalıkları, grip ve migrende faydalıdır. Taze bitkideki prota anemonin gram pozitif ve gram negatif bakterilerine karşı etkilidir.
Taze bitki zehirlidir kuruyunca veya kaynatılınca zehirliliği gider.
NERGİZ – CALENDULAARVENSİS
Diğer İsimleri: Altmcık, Ölü Çiçeği, Öküz Gözü
Kullanılan Kısımları: Çiçekleri
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Ağrı kesici ve terleticidir, sıracalılara, gut hastalarına, iştahsızlığa faydalıdır. Adet sök-türücü ve tanzim edici olarak kullanılır. İdrarı keser, ülserde, karaciğer rahatsızlıklarında faydalıdır. Mikroplan öldürür, kam temizleyicidir. Kanser tedavisinde etkilidir.
Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 5 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Tıbbı nergizle aynı maksatlar için kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.