Buraya Reklam Verebilirsiniz

İstenmeyen Tüyler Neden Var?

Hormonlar ve kalıtım özelliğiniz, tüylerinizin şeklini ve miktarını belirler. Kimi kızlarda tüylerin çıkış yönü aşağıya doğru kimi kızlarda yukarı doğrudur. Bunda anormal herhangi bir şey yok.

Saçlarınızın rengi ve tipiyle kasıklarınızdaki tüylerinizin rengi ve tipi aynı olmayabilir. Kasıklarınızdaki tüyleriniz, saçlarınızdakine oranla daha kıvırcık ve rengi de daha koyu olabilir.  Burada da herhangi bir anormallik olmadığını tekrar belirtelim.

Hiç düşündünüz mü neden en gereksiz gördüğünüz yerlerde bile tüyler çıkar? Kasıklarınızda (genital bölge) çıkan her bir tüyün bile bir nedeni var aslında. Bu bölgede çıkan tüyler, tere ve kire karşı genital bölgenizi korumaktadır. Tıpkı kirpikleriniz gibi. Onların da var olma nedeni gözünüzü mikroplardan korumak.

Birçok genç kız yüzme sezonu açılırken istenmeyen tüylerinden kurtulmak için türlü türlü yollara başvurur. Jilet, tüy dökücü kremler ve ağdalar imdada yetişir. Özellikle bikini bölgesinin hassasiyeti göz önüne alınmalı. Kiminde çok iyi sonuçlar veren bu kremler kimi genç kızların tenine dokunabiliyor. Bu nedenle bu kremleri bikini bölgenize uygulamadan önce tüylü başka bir bölgenize az miktarda kremi sürerek bekleyin. Eğer teniniz alerjik bir tepki vermezse kullanmaya devam edin. Kimi tenlerde ağda birkaç gün kırmızı bir görünümüne neden olabiliyor. Çok kullanılmış traş bıçakları da teninizde yanma hissi yapabilir. Tüm bunları göz önünde bulundurun ve kararınızı iyi verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.