1 su bardağı toz şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı pirinç
2 yemek kaşığı mısır nişastası
Zerdesi İçin:
1 litre su
1 su bardağı toz şeker
1 tutam safran
2 yemek kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı pirinç
Zerdeli Sütlaç Yapılışı:

Bir diğer kapta yumurta sarısı, nişasta ve su karıştırılır; sütlaca dökmek suretiyle kaynatma işlemine devam edilir. Kuplara bir miktar koyularak paylaştırılan pişmiş sütlaç, soğumaya bırakılır.
Zerde yapımı içinse, tencereye su koyulur, safran ile şeker eklenir. Safranın rengi çıkana değin pişirilen zerdeye haşlanan pirinç ve nişasta ilave edilir.
Kuplara bir miktar koyulan sütlacın üzeri zerde ile doldurulur ve arzu edildiği gibi süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder