Buraya Reklam Verebilirsiniz

Meyhaneci Otu Faydaları

MEYHANECİ OTU – ASARUM EUROPAEUM

Diğer İsimleri : Azaron, Avşar Otu, Azakegeri, Çetük Otu

Kullanılan Kısımları: Kökü sapları ve yaprakları

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Kusturucu, balgam söktürücü, idrar artırıcı, ateş düşürücü, müshil, adet söktürücü, öksürük kesici ve ülserlerde, karaciğer hastalıklarında kullanılır, böbrek ve mesane taşlarını eritir, bağırsak yaralarını iyileştirir.

Kullanılışı: Kökü toz haline getirilir, müshil ve kusturucu olarak 1 -2 gr, 1 bardak sıcak su ile içilir. 1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış kök, sap veya yaprak konur, soğuyunca süzülür, 1 günde 3-4 defada içilir.

Kaynatılarak suyu içildiğinde böbrek ve mesane taşlarını eritir.

Kuru bitki etkisini çabuk kaybettiğinden mümkün olduğunca taze bitki kullanılmalıdır. Doz aşımı tehlikeli zehirlenmeler yapar, hazım sistemini tahriş eder.

Haricen Kullanılışı: Aksırtıcı olarak toz haline getirilir, enfiye gibi buruna çekilir. Merhem haline getirilip cerahatli yaralara sürüldüğünde sakinleştirir, yaraların yıkanmasında ve uyuza karşı haşlaması kullanılır.

1 yorum:

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.