MEYHANECİ OTU – ASARUM EUROPAEUM
Diğer İsimleri : Azaron, Avşar Otu, Azakegeri, Çetük Otu
Kullanılan Kısımları: Kökü sapları ve yaprakları
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Kusturucu, balgam söktürücü, idrar artırıcı, ateş düşürücü, müshil, adet söktürücü, öksürük kesici ve ülserlerde, karaciğer hastalıklarında kullanılır, böbrek ve mesane taşlarını eritir, bağırsak yaralarını iyileştirir.
Kullanılışı: Kökü toz haline getirilir, müshil ve kusturucu olarak 1 -2 gr, 1 bardak sıcak su ile içilir. 1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış kök, sap veya yaprak konur, soğuyunca süzülür, 1 günde 3-4 defada içilir.
Kaynatılarak suyu içildiğinde böbrek ve mesane taşlarını eritir.
Kuru bitki etkisini çabuk kaybettiğinden mümkün olduğunca taze bitki kullanılmalıdır. Doz aşımı tehlikeli zehirlenmeler yapar, hazım sistemini tahriş eder.
Haricen Kullanılışı: Aksırtıcı olarak toz haline getirilir, enfiye gibi buruna çekilir. Merhem haline getirilip cerahatli yaralara sürüldüğünde sakinleştirir, yaraların yıkanmasında ve uyuza karşı haşlaması kullanılır.
Meyhaneci Otu Faydaları
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yapraklarindan salata yapilir.
YanıtlaSil