*250 Gr. badem içi
*10 Tane acı badem veya esansı
*250 Gr. un şeker
*4 Tane taze yumurta akı
*1 Adet ambalaj kâğıdı
Hazırlanması
Bademi 1 gün önceden soyarak iyice kurutunuz. Sonra badem makinesinden çekerek porselen bir kâseye veya tencereye alınız. İçine şeker ve yumurta aklarını koyup ağaç bir spatülle uzunca bir müddet (25-30
akika) karıştırınız. (Kıvamı, yayılmayacak bir koyulukta olmalıdır. Fazla katı olursa, gevşetmek için hafif ateşte biraz ısıtınız.)
Karışımı, tepsiye yayılmış kâğıt üzerine bir kaşıkla 1,5 ceviz büyüklüğünde parmak ara ile muntazam olarak koyunuz. Çok hafif sıcaklıktaki fırında ve kapağını sık sık açmadan, (kabarmasına engel olmamak için) koyu pembe renkte ve kuruyuncaya kadar pişiriniz.
Not : İsterseniz badem yerine fındık içi kullanabileceğiniz gibi, hazırladığınız karışıma 1-2 çorba kaşığı ufalanmış bayat ekmek içi de ilâve edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder