Buraya Reklam Verebilirsiniz

Pirinç Faydaları

PİRİNÇ
Pirincin 3000 çeşidi bulunmaktadır. Yurdumuzda da bol miktarda yetiştirilmektedir.
İÇİNDE BULUNAN MADDELER :
A, B1, B2 ve B6 vitaminleri, karbon hidratlar, yağlı mad­deler, azotlu maddeler, kalsiyum, fosfor, demir, potasyum, sodyum, kükürt, magnezyum, manganez, klor, iyot, tutya ve arse­nik bulunur.
VASIFLARI:
Pirinç yapıcı ve enerji vericidir. Bunlardan başka pirinç tansiyon düşürür, kandaki ürenin vücuttan atılmasını sağlar ve ayni zamanda kabızlık verir. Bu yüzden ishalli hastalara bol pirinç lapası tavsiye edilir.
NERELERDE KULLANILIR :
Pirinç büyüme çağında kullanıldığı gibi ruhen yorgun olanlara, tansiyonu yüksek kimselere ve ishallilere tavsiye edilr. Pirinç azöteimi dediğimiz kanda ürenin çoğaldığı anlarda has­taların bolca yemesi tavsiye edilir.
NASIL KULLANILIR:
Pirinç mutfaklarımızda pilavı, çorbası yapıldığı gibi dolmaların içine giren bir besin maddesidir. Ayrıca bir litre su­ya 25 gram pirinç koyarak kaynatılır ve bu su ishallilere veri­lir.
Pirinç unundan yakılar yapılır ve bu yakı cilt iltihaplarında dıştan kullanılır. Asya memleketlerinden Çin ve Hindi Çini’de cilalanmış pirinç çok yenir ve bu memleketlerde Beri-beri has­talığı çok görülmüştür.
Bu hastalığın tedavisi kabuğu çıkarıl­mamış pirinç yedirmekten ibarettir. Tansiyonlu ve kanda azot­tu yüksek olan hastalara pirinç elma kompostosu ile yedirilirse tahammülü lezzeti daha hoş olur.
PİRİNÇ
Lapası veya nişastası ishal kesicidir, kalp hastalıklarında iyileştirici tesiri vardır.
Sütlaç olarak yenildiğinde cinsi gücü artırır, bedeni kuvvetlendirir ve şişmanlatır. Pirinç yemek yüzün rengini güzelleştirir, bağırsaklara kuvvet verir, çabuk hazm olur, sevdayı giderir. Pirinci çok yiyen kimse kuş uykulu olur. Pirinç yemek tansiyonu ve fazla üreyi düşürür. Pirinç sumak ile devamlı yenirse şişmanlatır.
Pirinç sumakla beraber pişirilip yenirse ishali keser. Pirinç balgamı artırır, vücutta tıkanıklıklar meydana getirir, şeker ve balla yenirse zararı giderilmiş olur.
Haricen Kullanılışı: Pirinç hafifçe ezilip ıslatılır suyu ile yüz yıkanırsa yüzdeki lekeleri giderir, saç sakal, kirpik ve kaş kıllarını uzatır, arpacıkta lapa haline getirilip konur.
PİRİNÇ NİŞASTASI: Yumuşatıcı olarak ekzama, zona ve emsali deri hastalıklarında kullanılır. Sedef hastalığında 8 gr nişasta, 15 gr naftalin 7 gr çinkooksit cam bir kapta eritilip karıştırılır ve hastalıklı deriye krem gibi sürülür.
Yaralan kurutmak için nişasta, pudra, ayrı ayrı veya aynı nisbette karıştırılıp yaralara serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.