Buraya Reklam Verebilirsiniz

En Yeni Estetik Trendleri


Yüzünüzü tazelemek, deformasyonları gidermek ya da küçük rötuşlar yaptırmak için en uygun zamandayız... Ancak herhangi bir operasyona karar vermeden önce; mutlaka yeni yöntemleri, size uygun olup olmadığını ve risklerini de göz önünde bulundurmalısınız

Artık estetik yaptırmış olmak ya da bir yenisini daha yaptırıyor olmak değil önemli olan... Asıl kilit nokta hangi yöntemlerle estetik ameliyat olmanız gerektiği! Moda ve güzellikte trendler her yıl nasıl değişiyorsa, estetik dünyasında da uygulanan yöntemler 'in' ve 'out' olarak ikiye ayrılıyor. Hangi yöntemlerle ve bu yöntemlerin hangi altematifleriyle karşı karşıya olacağınızdan haberdar olun!

GÖZLER 
Yıllar geçtikçe ve yaşlanma süreciniz hızla ilerlemeye başlayınca göz kapaklarınız aşağıya doğru sarkabilir ve göz torbalarınız daha fazla açığa çıkabilir. Göz kapakları ve göz torbaları için estetikte uygulanan eski yöntem bu bölgelerdeki fazla yağ miktarının alınmasıydı. Fakat artık bu yağlar operasyonla tamamen alınmak yerine yeniden yerleştiriliyor. Göz altlarında mor halkalar ve çukurlar olanlar genellikle bıçak altına yatmaktan korkarlar. Estetikte son yeniliklerden biri olan Skleroterapi; tuz içeren dolgu maddeleriyle göz altındaki damarları daha az görünür hale getiriyor. Tabi ki estetik operasyonlardan önce yapabileceğiniz kolay bir uygulama daha var. Gelecekteki göreceğiniz zararlan önlemek için şimdiden etkili bir göz altı kremi kullanmak.

Gözkapaklarının asılması
İşlem: Göz kapağı kaldırılma operasyonu... Blefaroplasti; yeni yöntemiyle daha doğal sonuçlar yaratıyor.
Kimlere uygun: Göz kapaklarında far sürecek az alanlan olanlar için ideal.

Nasıl yapılıyor: Göz kapağının üzerinden aşağıya doğru sarkan fazla deri alınıyor, içindeki yağ kişiye göre yeniden şekillendiriliyor ya da tamamen yok ediliyor. Daha sonra tüm göz kapağı yukarıya doğru toparlanıyor ve sıkılaştırılıyor. Ameliyat, üst göz kapağında kıvrım çizgisi üzerinden yapılıyor. Alt göz kapağında kirpiklerin hemen altından girilerek yapılıyor.

Yan etkileri: Yaklaşık bir hafta göz kapaklannda sızlama ve şişlik oluyor.
İzler: Genellikle ameliyat sonrası iz kalmıyor ya da çok iyi gizlenebiliyor.

Dezavantajları: Eğer göz kapaklarından çok fazla deri ve yağ alınırsa gözleriniz çok gergin görünebilir. Kimi zaman da göz kapaklarımzı kapatmakta da zorlanabilirsiniz. Blefaroplasti ameliyadan genellikle gözlerinizin bakışını ve şeklini değiştirebilir. Bu nedenle ameliyat öncesi doktorunuzla birlikte gözlerinizin operasyon sonrası ne şekle gireceğini konuşun.

Gözaltı torbalarının alınması
İşlem: Alt göz kapağı 'Blefaroplasti' operasyonu...

Kimlere uygun: Genetik olarak ya da yaşlanmaya bağlı olarak gözaltı torbalarında şişlik yaşayanlar ve olduğundan daha yorgun görünenler için.

Nasıl yapılıyor: Alt göz kapağında kirpiklerin hemen altından girilerek fazla yağ miktarı tekrar şekillendiriliyor. Kaslar sıkılaştırılıyor ve fazla deri alınıyor.

Yan etkileri: Gözaltlarında on gün süreyle şişlik ve sızlama olabiliyor.
İzler: Eğer fazla deri alınmazsa kesinlikle hiçbir iz kalmıyor.
Dezavantajları: Kirpiğinizin altındaki kesik izinin iyileşmesi yaklaşık bir yılı buluyor. Kapatıcıyla bunun görünmesini engelleyebilirsiniz. Ayrıca operasyon sonrası özellikle göz çukurlarınızın şekli değişebilir.

Gözaltı çukurları
İşlem: Hyaluronik asit dolgu...

Kimlere uygun: Kendilerinde değişiklik yapıldığının anlaşılmamasını isteyenler için.

Nasıl yapılıyor: Gözaltlarına küçük bir miktar Restylane, Hylaform ya da Captique maddelerinin enjekte edilmesiyle gerçekleşiyor. Vücutta doğal olarak bulunan Hyaluronik Asit nemlendirici ve dolgunlaştırıcı etkisiyle gözaltlarının ideal bir şekilde dolmasını sağlıyor. Ayrıca cildinizle kan damarlarınız arasında bir tampon oluşturarak mor halkaların oluşumunu engelliyor.

Yan etkileri: Bir hafta süreyle şişkinlik ve sızlama olabiliyor.

Dezavantajları: Gözaltlarına gereğinden fazla Hyaluronik Asit enjekte etmek kalıcı şişliklere yol açabilir. Ayrıca göze yakın uygulandığında görme kaybına ve körlüğe yol açma gibi küçük bir riski de bulunuyor.

MOR HALKALAR
İşlem: Skleroterapi...
Kimlere uygun: Gözaltlarında mor halka sorunu yaşayan herkese uygun...

Nasıl yapılıyor: New Yorklu Dermatolog Steven Vıctor, bazı yüzeysel damarların mor halka görünümüne yol açtığını belirtiyor. Victor bu damarlara tuz ve su karışımından oluşan bir sıvı enjekte ediyor. Bu işlem kılcal damarlar duvarlarını harekete geçiriyor.

Yan etkileri: Bir iki hafta süreyle sızlama hissedilebiliyor. Genellikle iki üç terapi şeklinde uygulanması gerekiyor.

İzler: Hiçbir iz kalmıyor...

Dezavantajları: Skleroterapi bacak damarlarındaki rahatsızlıklar için geliştirilmiş bir yöntem olduğu için göz çevresinde uygulanması oldukça deneysel ve tehlikeli.

DUDAKLAR
Estetik operasyonlarda son günlerde dudaklar için yapılanlar sadece onları dolgunlaşnrmak adına uygulanmıyor. Artık yaşlanma etkisiyle kaybolan dudak çizgisini yeniden ortaya çıkarmak ve çerçevesini belirlemek dudak estetiğindeki yeni trend. Ancak doğal bir sonuç elde etmek için kendinizi çalışmalannı beğendiğiniz bir estetik cerrahın eline teslim etmelisiniz. Dolgu maddelerinde ise Hyaluronik Asit'in farklı versiyonları Juvederm ve Restylane hâlâ gözde...

İnce dudaklar
İşlem: Dolgu maddeleri (Hyaluronik Asit içerenler, Restylane, Hylaform, Juvederm. Kolajen içerenler, Zyderm, Zyplast)
Kimlere uygun: Dudaklarında hem dolgun bir görünüm hem de yumuşaklık isteyenler için...
Nasıl yapılıyor: Dudak çizgisi hizasında küçük noktalar şeklinde iğneyle maddeler enjekte ediliyor. Bu yöntemde yapılan yenilik ise en küçük iğnelerle dudaklara az miktarda nokta şeklinde silikon uygulanması.

Yan etkileri: Birkaç gün dudaklarda hassaslık ve yanma yaşanabiliyor.

İzler: Hiçbir iz kalmıyor...

Dezavantajları: Maddeler düzensiz bir şekilde dudaklara enjekte edilirse daha sonra dudaklarda şekilsizlik gerçekleşebiliyor. Uygulanan maddelere alerjiniz olup olmadığını kontrol ettirin.

KAŞLAR
Kaş kaldırma işlemi; alındaki kırışıklıklara ve kaşların düşüklüğüne bağlı olarak değişiyor. Genellikle kaşlar için en çok uygulanan yöntem son yılların en çok konuşulan ve tartışılan yöntemi botoks... Kim ne derse desin, doğru uygulandığı sürece botoks kısa sürede etkili sonuçlara imza atabiliyor.

Sarkan kaşlar
İşlem: Botoks...
Kimlere uygun: Göz çevresinde ve alnındaki kırışıklardan şikâyetçi olanlar için...

Nasıl yapılıyor: Kaslardaki ve alındaki kaslara botulinum toksin enjekte edilerek kas ve sinir arasındaki iletişim engelleniyor.

Yan etkileri: Birkaç saat süren hafif kızarıklık...
İzler: Herhangi bir iz kalmıyor aksine kırışıklık izlerini yok ediyor.
Dezavantajları: Botoks yalnızca üç ila altı ay kabalığını koruyabiliyor. Botulinum toksin yanlış bölgeye enjekte edilirse göz kapaklan aşağıya doğru sarkabilir.


Kaş asma
İşlem: Aptos Lifting - Ataçlama yöntemi...

Kimlere uygun: Kaşlarının düşüklüğü yüzünden gözleri de aşağıya doğru sarkanlar için...

Nasıl yapılıyor: Ataçlama yöntemi; dokulan dikerek yukanda bir yerlere asmak yerine, bir çeşit kalıcı ince ataç kullanarak sarkıklıktan düzeltiyor. Dokuyu bir yere dikmek yerine çift taraflı yapısı ile kendi üzerine topluyor. Hiçbir keşi kullanılmadan ataç özel bir iğne ile yerleştiriliyor. İşlem 12 saniyede gerçekleştiriliyor.

Yan etkileri: Birkaç saat süren hafif kızarıklık...

İzler: Herhangi bir iz kalmıyor...

Dezavantajları: Cilt yapısının ataç yöntemine uygun olup olmadığını uygulama öncesinde enine boyuna araştırın.


CİLT
Güneş her geçen yıl daha tehlikeli bir yüzle karşımıza çıkıyor. Bu tehlikeli yüzün bize hediye ettiği zararlar güneş lekeleri, kırışıklıklar ve benler için de teknoloji her geçen gün yeni bir yöntem geliştiriyor. Aslında yıllar önce bilim adamlarının geliştirdiği ve mucize niteliğinde bir buluş var, adı güneş koruması. Eğer hiçbir güneş ürününüzde koruma faktörüne dikkat etmediyseniz bu önemli buluştan yeteri kadar yararlanamamışsınız demektir. Oysa güneş koruma faktörü içeren ürünler güneşin cilde verdiği zararları en aza indirerek, ben oluşumu engelliyor.

Güneş lekeleri
İşlem: Lazerle cilt yenileme...

Kimlere uyqun: Küçük benleri ve güneş lekelerini silmek isteyenler için...

Nasıl yapılıyor: En yeni lazer yöntemlerinden biri Titan cildi gençleştirirken aynı zamanda lekelerden de temizliyor. Cildin elastikiyet ve gençliğini sağlayan kolajen ve elastin liflerinin en yoğun bulunduğu dermiş tabakasına kızıl ötesi ışınlar göndererek, gevşeyen ve uzayan kolajen liflerinin kasılmasını ve kalınlaşmasını sağlıyor.

Yan etkileri: İki gün süren kızarıklık...

İzler: Herhangi bir iz kalmıyor...

Dezavantajları: Sonuçları görmek için dört ila altı hafta gerekiyor.

Güneş zararları
İşlem: N-Lite lazerle cilt yenileme...

Kimlere uygun: Derisinin soyulmadan gençleşmesini isteyenler için...

Nasıl yapılıyor: Yüzdeki yaşlanmaya bağlı gevşemeler, sarkmalar ve çizgilerle mücadelede deriyi soymadan tedavi edebilen lazer yöntemi N-Lite; kolajenden zengin olan cildin alt tabakasında etkili.
Yan etkileri: Yok...

İzler: Herhangi bir iz kalmıyor...

Dezavantajları: Beş-altı uygulama gerekiyor.

Cilt lekeleri
İşlem: Cilt soyma - kimyasal peeling...

Kimlere uygun: Lekeleri olanlar için...

Nasıl yapılıyor: Cildi derinlemesine temizleyen ve lekelerden arındıran Micro Peeling yöntemi glikolik asit'le yapdıyor. Meyve asidi olarak bilinen bu madde doğal meyve ürünlerinden hazırlanan, yüze uygulanabilecek formlarda ciltteki küçük düzensizlikleri azaltmak için uygulanıyor.

Yan etkileri: Bir iki hafta yüzde kızarıklık oluşuyor. Kimi hastalar bu kızarıklıklardan rahatsız olarak evden dışarı çıkamıyor.

İzler. Kızarıklık uzun süre ciltte kalabiliyor.

Dezavantajları: Etkili bir sonuç elde etmek için beş altı uygulama gerekiyor.


Kaynak: Marie Claire

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.