Bitkilerden Gelen Sağlık,Çeşitli bitkilerin hastalıklarımıza ve sağlığımıza faydaları.
YER KESTANESİ – CARUMBULBO CASTANUM
Kullanılan Kısımları : Kökü ve tohumu
Kullanıldığı Yerler:
Yer Sarmaşığı Faydaları Yararları Kullanılışı Özellikleri
Dahilen Kullanılışı: Bitkinin tohumundan 8 gr kaynatılıp 15 gün içildiğinde mesane ve böbrek taşlarını eritir, bağırsak kurtlarını düşürür. Kökü toz haline getirilir, una karıştırılıp ekmek yapılıp yenirse uyku verir.
Haricen Kullanılışı: Kırık ve çıkıklarda lapa haline getirilip sarılır.
YER MÜRURU
Ahlatı çıkarır, fıstülde fitil yapılarak konulursa yarayı kapatır.
YER SAKIZI – CORLİNAACAUULİS
Diğer İsimleri: Çengel Sakızı Çengel sakızının kaynatılan kökü ödem, bronşit ve prostat hastalıklarına iyi gelir, iştah açıcı olarak da kullanılır.
YER SARMAŞIĞI – GLECHOMA HEDERACEA
Diğer İsimleri: Yabani Sarmaşık
Kullanılan Kısımları : Çiçekli bitkinin tamamı
Dahilen Kullanılışı: Yabani sarmaşık çayı, nevralji ve gut hastalığında, balgam söktürücü ve kuvvet verici olarak kullanılır. Öksürük kesici, idrar söktürücü, spazm çözücü, mide ülserinde ve kanda üre çıkması halinde faydalıdır, alyuvarları çoğaltır.
Mide ve karaciğer hastalıklarına, şeker hastalığına çok iyi gelir, boğaz nezlesi, bronşit ve astımda çok faydalıdır.
Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı bitki konur, 10 dk bekletilir, yemekler esnasında 1 bardak içilir, taze bitki sıkılır, suyundan günde 50 gr içilir.
Haricen Kullanılışı: Yabani sarmaşık merhemi yaraları ve çıbanları tedavi eder, siyatik Hastalığına iyi gelir.
Şifalı Bitkiler
Yer Sarmaşığı ve Yer Kestanesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder