Buraya Reklam Verebilirsiniz

Vajinal Estetik


Doğum sonrası vajinal deformasyonunuz mu var? Bu durum ruhsal durumunuzu bozup cinsel hayatınızı mı etkiliyor? O zaman vajinal estetiğinizi daha fazla ertelemeyin!

Normal doğum sonrası karşılaştığımız epizyotomi kesisine bağlı vajina yapısında oluşan kalıcı hasarlar vajinal genişlemelere ve gevşemelere neden olur.

Bu durum giderek cinsel birliktelikde çiftlerin her ikisi için de sorun olmaya başlar. Cinsel ilişki sırasında ağrı, cinsel doyumda azalma ve cinsel ilişki sıklığında azalmaya zemin hazırlar. Zaman içinde kadının kendine olan güveni azalır ve cinsel isteksizlik gelişir.

Son yıllarda cinsel hayatla vajina estetiği arasındaki bu ilişki, kadınların vajinal estetik (vajinoplasti veya vajina daraltma) operasyonlarına daha sık başvurmasına neden olmaktadır.


Her geçen gün daha çok yaygınlaşan vajinal estetik operasyonlar ile kadınlar psikolojik kaygılarını düzeltmekde ve kendilerine güvenlerini artırarak cinsel hayatlarındaki mutsuzluklarını ortadan kaldırmaktadır.

Normal doğum sonrası vajinada oluşan gevşeme ve genişlemelere ek olarak doğum dikiş izlerinin kötü iyleşme göstermesi (skatris), renk ve şekil değişiklikleri olması hem psikolojik bozukluklara hem de ağrılı cinsel ilişkiye yol açabilir.

Bazı kadınlarda iç dudaklarda (Labia minor) sarkma, genişleme, renk değişimi ve asimetrik görüntü oluşması da, hem görsel olarak estetik kaybına hem de cinsel birliktelik sırasında her iki partner için engel oluşturarak psikolojik bozukluklara neden olabilir.

Genç yaşlarda bu sorunlarını görmezden gelen veya tedavinin olmadığını düşünen kadınların daha ileri yaşlarında, bu tabloya barsak sarkması, idrar torbasında sarkma ve rahim sarkması da eşlik edecektir.

Genital organının görüntüsünden hoşnutsuz pekçok genç kız bu sorunlarını kimseyle paylaşamamakda ve cinsel birliktelikde başarısız olacağı kaygısıyla kendilerine güvenlerini kaybederek cinsel birlikteliği ve evlenmeyi ertelemektedir.

Vajina estetiği operasyonlarının yaygınlaşması ile pekçok kadının gizli sorunlarına estetik çözümler sağlanarak özgüvenleri kazandırılmaktadır. Bu operasyonlarla sadece görsel bozukluklar değil aynı zamanda işlevsel eksiklikler de yerine getirilmekte ve hastaların hayat kaliteleri yükseltilirken, psikolojik bozuklukları düzeltilmektedir.

Vajina Daraltma (Vajinoplasti) operasyonları hangi hastalara uygulanır?
Vajina daraltma (Vajinoplasti) operasyonlarını temelde iki grupda inceleyebiliriz: Birinci grup operasyonlar için başvuran hastalar genelde genç yaşlardadır ve epizyotomi kesilerinin düzgün iyleşmemesine bağlı vajinal deformasyonları vardır. Cinsel ve estetik sorunları ön plandadır. İkinci grupda ise daha ileri yaşlarda, estetik kaygılardan çok idrar kaçırma, rahim ve barsak sarkması gibi işlevsel bozukluklarla başvuran hastalar vardır. Bu hastalar çoğu zaman problemlerini görmezden gelir ve doktora başvurmayı ertelerler çünkü bu durumlarını paylaşmakdan utanırlar. Büyük kısmının eşinin ve kendisinin cinsel sorunları vardır. Vajina bölgesi daraltılır, idrar torbası ve barsak sarkması da düzeltilir (Ön ve Arka Kolporafik Onarım).


Neden vajinada genişleme ve gevşeme olur?
Çok sayıda normal doğum, kürtaj veya jinekolojik girişimsel işlemler ve iri bebek doğurma hikayesi olan bayanlarda sıklıkla vajinada genişleme ve gevşeme şikayeti ile karşılaşıyoruz. Kontolsüz ve uzun süren doğumlar, doğum dikiş izlerinin skar dokusu vajinada kalıcı genişlemelere neden olur.

Bir süre sonra vajinada oluşan bu genişlemeler, eşlerin birlikteliği sırasında cinsel doyumda azalma ve giderek cinsel isteksizliğe ve diğer cinsel patolojilere zemin hazırlar.
Cinsel birliktelik ve günlük aktiviteler sırasında 'vajinadan ses gelmesi' sıklıkla hastaların kendilerini eşlerine karşı kötü hissetmelerine ve kendilerine güvenlerini kaybetmelerine yol açar. Genelde bu durumu 'Eşim bana rahatsız olmadığını söylese de ben çok utanıyorum ve cinsel ilişkiye girmeyi erteliyorum' şeklinde ifade ederler.

Bu tip şikayetleri olan hastalarda Vajina daraltma (Vajinoplasti) operasyonları ile yüksek oranda hasta memnuniyetine ulaşmaktayız.

Vajina daraltma (Vajinoplasti) operasyonu nasıl yapılır?

Bu tip operasyonlarda genelde lokal anestezi tercih edilir. Hastanın tercihine gore genel anestezi de uygulanabilir. Ortalama 30 dakika sürer. Önceki kesi bölgesinin etrafındaki kötü iyleşmeye bağlı renk ve şekil bozukluklarını içeren 'skatris' dokusu da düzeltilir. Genelde adet bitiminde operasyon planlanır ve operasyon sonrası kişisel hijyeni ile ilgili bilgiler verilir. Operasyon sonrası hastaların ortalama 3- 4 hafta cinsel ilişkiye girmemeleri önerilir.

Doğum dikiş izlerinin çıkartılması

Epizyotomi yani doğum dikiş izlerinin kötü iyleşmesi veya açık kalması sonucu gelişen 'skatris' nedbe dokusu vajinal estetiğin bozulmasına neden olur. Bu nedbe dokusu çoğu zaman hastanın eline sert ve düzensiz bir doku alanı olarak gelir. Kötü iyleşmiş bu dokular aynı zamanda cinsel birliktelikde ağrı ve cinsel tatminsizlik nedeni olabilir. Dış genital organ görüntüsünde bozulmalara ve asimetiriye neden olabilir.

Doğum dikiş izlerinin düzeltilmesi işlemi genel veya lokal anestezi altında uygulanabilir ve ortalama 30 dakika süren bir ameliyatla var olan nedbe dokusu çıkartılır. İri doğum veya zor doğum nedeniyle gelişmiş vajina yırtık alanları da düzeltilir. Yara yerinde reaksiyon oluşturmayan dikiş materyalleri ile yeniden vajinal onarım yapılır. Gerek duyulursa vajina daraltma yani vajinoplasti de uygulanır.

Hastalar ertesi gün günlük aktiviteleri ve işlerine devam edebilirler. 10 gün içinde yara iyleşmesi süreci tamamlanacaktır. Hastaların ortalama 3- 4 hafta cinsel ilşkiye girmemeleri önerilir.

Labioplasti

Genital estetik operasyonlarından sıklıkla yaptıklarımızdan biri de labioplastidir. Labioplasti vajina girişindeki labium minus ve onun hemen dış kısmında yer alan labium majusların normalden daha büyük veya sarkık olması durumunda düzeltilmesidir. Bazen sağ ve sol labiumlar arasında asimetri de olabilir. Yine labioplasti ile her ikisi de eşit büyüklüğe getirilebilir.

Labioplasti görsel ve estetik kaygılarla hastaların ensık başvurduğu genital estetik operasyonu olsa da aslında işlevsel olarak da labiumlarda eksiklikler gözlenir. Labiumların normalden büyük, sarkık veya asimetrik olması bu bölgenin uzun süre nemli kalmasına yol açarak vajinit veya Bartholin bezinin abseleşmesine zemin hazırlar. Dış genital organı ile ilgili estetik kaygıları olan kadınlar zaman içinde kendilerine olan güvenlerini kaybederek cinsel yaşamlarında olumsuzluklar yaşayabilirler.

Özellikle ergenlik sonrası genç kızların labiumların normalden iri, sarkık ve asimetrik olması sonucu dış genital organlarına bakmaya bile çekindiklerini ve bu nedenden dolayı ilerde birliktelik yaşayamayacakları düşüncelerine de tanık oluyoruz Bazen normalden daha büyük olan labiumlar, penisin vajina girişinde de engel oluşturabilir ve ağrılı cinsel ilişkiye yolaçabilir. Labiumları normalden büyük, sarkık veya asimetrik olan kadınlar sosyal ortamlarda, günlük aktivitelerinde de kendilerini rahat hissetmeyebilirler; sıklıkla mayo, bikini veya dar pantolonları giymekden kaçındıklarını söylerler. Benzer şikayetlerle bize başvuran hastalara uyguladığımız Labioplasti operasyonları ile yüksek oranda hasta memnuniyetine ulaşmaktayız. Operasyon sonrası iletişim kurmaya devam ettiğimiz hastalarımız sosyal ortamlarda kendilerini daha rahat hissettiklerini, özgüvenlerininin arttığını ve cinsel hayatlarındaki olumsuzluklardan kurtulduklarını ifade etmektedirler.



Labioplasti operasyonu nasıl yapılır?
Labioplasti operasyonu ortalama 30 dk sürer ve genelde lokal anestezi tercih edilir. Hastalar adet bitiminde operasyona alınır. Uygulanan dikişler vücut tarafından emilir ve iz kalmaz. Dikişlerin alınması için tekrar doktora başvurulmaz.

Operasyondan hemen sonra hastalar normal aktivilerine dönerler. Bu hastaların cinsel ilişkiye 3- 4 hafta girmemeleri önerilir. İlk 2 gün duş yapmamaları sonrasında 10 gün ayakda duş almaları ve kişisel hijyenleri tarif edilir.

Bakirelerde labioplasti operasyou yapılabilir mi?

Bu tip operasyonlar kızlık zarına kesinlikle zarar vermez çünkü kızlık zarı operasyon bölgesinden 4- 5 cm daha içerdedir. Bu yüzden ergenlik döneminde ve bakirelerde de rahatlıkla yapılır.


Labioplasti olan kadınlar sonradan normal doğum yapabilir mi?
Labioplasti olmayı planlayan hastalar sıklıkla bu sorunun cevabını merak ederler. Labioplasti operasyonu sonradan normal doğum için engel oluşturmaz. Uygulanan dikişler vücut tarafından emilir ve iz kalmaz. Siz söylemediğiniz sürece hiçbir jinekolog labioplasti olduğunuzu anlamayacaktır.


Labioplasti operasyonu ile eş zamanlı olarak vajinoplasti operasyonu uygulanabilir mi?

Pekçok hastamız bu iki operasyonu beraber yaptırmayı tercih ediyor. Böylece operasyon sonrası dikkat edilmesi gereken uygulamalar açısından ortak bir süreç takip edilerek sonrasındaki memnuniyetlerine kısa zamanda ulaşabiliyorlar.

Klitoris Operasyonları

Labiumların normalden büyük ve sarkık olduğu pek çok hastada klitorisin de normalden daha büyük ve kabarık olması 'Kliteromegali' mümkündür. Klitoris kadında cinsel hazzın çok yoğun hissedildiği bir anatomik alandır.

Klitorisin normalden daha büyük ve deri kıvrımlarının yoğun olduğu bu görüntü, hem estetik görüntünün bozulmasına hem de işlevsel olarak kadında cinsel doyumun azalmasına zemin oluşturmaktadır.

Kliteroplasti operasyonu ile klitorisin abartılı görüntüsü normal olması gereken anatomik görüntüsüne kavuşturulur ve klitoris üzerindeki deri katlantıları yok edilir. Böylece klitorisin cinsel doyum sırasındaki işlevsel rolü yeniden kazandırılır. Bu operasyon genellikle Labioplasti operasyonu ile eş zamanlı uygulanır.

Hastalar ertesi gün günlük aktiviteleri ve işlerine devam edebilirler. 10 gün içinde yara iyleşmesi süreci tamamlanacaktır. Hastaların ortalama 3 hafta cinsel ilşkiye girmemeleri önerilir.


G Noktası Büyütme

G noktası kadınlarda klitorisden sonra cinsel doyumun en yoğun hissedildiği, vajinanın 2- 3 cm iç kısmında yerleşen sinir dokusundan zengin bir anatomik alandır.

İlk defa 1950 yılında Dr Ernest Grafenberg tarafından tarifi yapıldığı için onun isminin baş harfi ile anılmaya başlanmıştır. Cinsel uyarı ile birlikte G noktasında kasılmalar ve kadınlarda cinsel doyum ve orgazm açısından önemli işlevleri ortaya konmuştur. G Noktası Büyütme operasyonu özellikle cinsel doyuma ulaşamayan hastalarda çok etkili sonuçları vardır. Bu bölgenin dolgu maddesi ile anatomik olarak genişletilmesi kadınlarda cinsel doyumun sıklığını ve süresini uzatmaktadır.

Lokal anestezi altında ortalama 1- 2 dakika süren bir operasyondur. Dolgu maddesinin etkinliği 6 aydan sonra vücut tarafından emileceği için azalacaktır. Altı ay sonra tekrar uygulanmasının hiçbir yan etkisi yoktur. Hastalar aynı gün günlük aktivitelerine, ertesi gün cinsel birlikteliklerine devam edebilirler.


Genital estetik operasyonlar size neler kazandıracak?

*Sosyal ortamlarda kendinizi daha rahat hissedeceksiniz, özgüveniniz artacak, yeni birliktelikleriniz için kaygı duymayacaksınız.
*Cinsel birliltelik sırasında yaşadığınız olumsuzluklardan kurtulacaksınız. Vajinanınızın yeniden sıkılaşması ve normal boyutlara gelmesi ile eşiniz ve sizin cinsel hazzınız ve isteğiniz artacak. Daha mutlu bir cinsel hayatınız olacak.
*Vajinadan ses gelmesi sorununuz son bulacak. Bu nedenden dolayı eşinizden utanmayacaksınız, cinsel birliktelikde konsantrasyonunuz artacak.
*Dar pantolon, tayt, bikini ve mayo giydiğinizde daha rahat olacaksınız. Sık sık çamaşırınızı düzeltmek ve değiştirmek zorunda kalmayacaksınız.
*Her türlü tedavi ve önleme karşın başedemediğiniz vajinit, vajinal akıntı tablosundan kurtulacaksınız. Genital bölgeniz artık kuru kalacak.
*Cinsel organınızdan utanmayacak, ayna karşısında kendinizi beğenecek ve rahatlıkla aynaya bakabileceksiniz. Saplantı haline getirdiğiniz bu probleminizden kurtulacaksınız.
*Cinsel birlikteliğin başında penisin vajinaya penetrasyonunda labiumların engeli ortadan kalkacak. Kolayca cinsel birliktelik yaşayacaksınız.

Genital estetik operasyonu için doktorunuzu seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Genital organınızda yaşadığınız şikayetlerinizin hem cinsel boyutunun olması hem de en yakınınızla bile paylaşmakta zorluk çekmeniz nedeniyle oldukça gizli ve özeldir. Bu konuyu paylaşacağınız doktorunuza güvenmeniz çok önemlidir.
Doktorunuzun bilimsel kimliği, konuyla ilgili cerrahi tecrübesi, eğer varsa yurtdışı önemli merkezlerdeki klinik deneyimleri, ulusal ve uluslararası alanlardaki çalışmaları ile ilgili de bilgi sahibi olmalısınız.

Genital estetik operasyonlar özel deneyim ve bilgi gerektiren spesifik operasyonlardır. Bu operasyonların yeterli donanımı olmayan doktorlar tarafından uygulanması durumunda, hastaların konuyla ilgili mutsuzlukları daha da derinleşebilir ve hayal kırıklıkları yaşanabilir.

Doktorunuzun daha önceki operasyonlara ait hastalarının operasyon öncesi ve sonrası fotoğraflarını görmenizi öneririz. Uygun doktor seçiminin yanı sıra kliniğin sterilizasyon ve hijyenik kurallara uyması ve cerrahi teknik donanıma sahip olması gerektiğini de göz önünde bulundurmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.