Buraya Reklam Verebilirsiniz

TAFLAN – PRUNUS LAUROCERASUS


TAFLAN – PRUNUS LAUROCERASUS
Diğer İsimleri : Kara Yemiş, Laz Kirazı
Kullanılan Kısımları: Taze ve kuru meyveleri
Kullanıldığı Yerler: 

Dahilen Kullanılışı: Taze meyveler, idrar artırıcı ve taş düşürücü olarak yenilir.
Fırında kurutulmuş meyve çekirdekleri toz haline getirilir, şeker hastalığında sabahları aç karna 1-2 çay kaşığı içilir. Taze meyvelerden yapılan şurubu nefes yolları hastalıklarında, nevraljide, mide ve bağırsak tembelliğinde faydalıdır.
Taflan yapraklarının damıtılması ile taflan suyu çıkarılır bu sudan günde 1-8 gr mı öksürük kesici, bulantı ve karın ağrılarını yatıştırıcı olarak içilir.
Doz aşımı baş dönmesi, kusma ve karm ağrıları ile beliren zehirlenmeler yapar.
Haricen Kullanılışı: Taflan zamkı fitil olarak konulursa basuru iyileştirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.