Buraya Reklam Verebilirsiniz

Söğüt Kabuğu, Sorgun Söğüdü, Su


Bitkilerden Gelen Sağlık,Çeşitli bitkilerin hastalıklarımıza ve sağlığımıza faydaları.


SÖĞÜT KABUĞU – SALİX ALBA

Kullanılan Kısımları : Dal kabukları kökleri ve yaprakları Ak söğüt, salkım söğüt (ağlar ağaç), keçi söğüdü, boz söğüt, yüksek söğüt, gevrek söğüt, erguvani söğüt, bağ söğüdü, sepetçi söğüdü, sorkun söğütlerinin de kök, dal kabuğu ve yaprakları kullanılır.

Söğüt Kabuğu Yararları Faydaları Kullanılışı Özellikleri Hangi Hastalıklara İyi Gelir
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Söğüt ağacında salicin isimli bir madde vardır, salisilin asidi tembih edici olarak etki eder ve mafsal iltihabı ve romatizmaya karşı kullanılır, salicin asidi aynı zamanda ateş düşürücü olarak kullanılır.
Sinirleri yatıştırıcı, kuvvet verici, ateş düşürücü, ishal kesici, romatizma ağrılarını giderici, iltihaplı romatizmalarda iltihabı giderici, mafsal iltihaplarını giderici, kansızlıkta faydalıdır, adet düzenleyici, asabi uykusuzluklarda, karaciğerin tıkanık damarlarını açar, çarpıntıyı keser, mide zafiyetine iyi gelir, kanamayı dindirir, mesane rahatsızlığında, mesane taşlarının düşürülmesinde yardımcı olur, sarılığı tedavi eder, antiseptiktir, idrarını tutamayanlarda faydalıdır.
Kullanılışı: 1 bardak suya, 10-20 gr ufalanmış söğüt dal kabuğu, kökü veya yaprağı konur, 15-20 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir veya toz haline getirilir, günde 1-2 gr içilir. Romatizmada 2 bardak suya, 10 gr ufalanmış beyaz söğüt kabuğu konur, 20 dk kaynatılır, sabah akşam 1 bardak içilir. 10 gün devam edilir.
Zehirli bileşikler taşımadığı için iyi bir ilaçtır.
Haricen Kullanılışı: Kanser gibi habis urlara, söğüt külünden daha iyi ilaç yoktur, erken farkına varılırda söğüt külü merhem gibi yaraya konulursa yaradan eser kalmaz. Külü yaralara serpildiğinde çürük etleri tedavi edip yerine taze et bitirir, yaprağının külü sirke ile karıştırılarak siğillere sürülürse siğilleri ve tavuk gözünü de geçirir.
Kaynatılan suyu ile kurdeşen, çiçek kabarcıkları, uyuz ve egzamada pansuman kompres şeklinde kullanılırsa çok iyi gelir.
Kulak ağrılarında kaynatılan suyundan kulağa damlatılırsa ağrıları giderir, basurda taze söğüt yaprağı ezilir, lapa haline getirilir, memelerin üzerine konulur 1-2 saat bekletilir, memeler soğuk su ile temizlenir 2-3 gün devam edilir.

SORGUN SÖĞÜDÜ – OSYRİS ALBA
Diğer isimleri : Belh Söğüdü – Kokar Sorgun – Osiris
Kullanılan Kısımları: Yaprağıçiçeği dal kabukları kökü Safradan ileri gelen baş ağrılarında ve ciğerlerdeki hastalıklara iyi gelir. Diğer söğüt çeşitlerinin kullanıldığı yerlerde kullanılır.
Haricen Kullanılışı: Lapa halinde iyileşmeyen urlara konulur.
Sorgun söğüdünün tohumunun yağı çil, çiğit ve alaca hastalıklarında faydalıdır, sorgun söğüdünün tohumunun yağı ban ağacı yağı ile karıştırılır, saçsız başa sürülürse saç çıkarır.
SU
Hamamdan çıktıktan sonra su içilirse, sinirleri sertleştirir, titreme ve uyuşukluk gibi hastalıklar meydana getirir.
Kustuktan sonra su içilirse, kanı beyazlaştırarak bozar. Kangren ve çıban gibi hastalıkların meydana gelmesine sebep olur.
Soğuk su ile lavman yapılırsa, ateş düşürür, baş dönmesine, kabızlığa iyi gelir, idrarı ve safrayı söktürür.
Su dondurulur, donan su başka bir kaba akacak şekilde erimeye bırakılır ve bu sudan ister sıcak, ister soğuk halde içilirse çok faydalı olur (bu su sterildir) suyun içinde donmamış kısmı varsa boşaltılır.

BUZ
Buz, çeşitli sebeplerle meydana gelen bulantı ve kusmalarda, akçıban ve emsali rahatsızlıklarda banyo halinde, boğaz, diş eti hastalıkları ve diş eti iltihaplarında gargara halinde kullanılır.
Şifalı Bitkiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.