ŞEBBOY – CHEİRANTHUS CHEİRİ
Kullanılan Kısımları : Çiçek ve tohumları
Kullanıldığı Yerler:
Şebboy Bitkisi Otu Çiçeği Faydaları Yararları Kullanılışı Özellikleri

ŞEKER
Şeker bademyağı ile beraber içilirse eski öksürüğü ve boğaz sertliğini giderir.
Aç karna içilirse vücudun kuvvetini muhafaza eder. Devamlı kullanılırsa ihtiyarlamayı geciktirir. Şeker eritilmiş tereyağı ile beraber içilirse damar sertliğini, idrar zorluğunu ve kabızlığı giderir. Şeker sıcak su ile şerbet yapılıp içilirse şişmanlatır, kam çoğaltır. Sinirlere, kemiklere karaciğere kuvvet verir, vesveseyi, deliliği ve karın ağrısını giderir. Şeker boğazı ve göğsü yumuşatır, balgamı giderir, mideyi yumuşatır.
Hıçkırıkta, kesme şeker ağızda eriyinceye kadar sorulur.
Temreğide, şeker yakılır isi alınır, temreğiye sürülür. Aft’ta kabarcıkların üzerine toz şeker konulur, birkaç defa tekrarlanır.

Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Şeker kamışının suyu çıkarılıp içilirse idrarı ve aybaşı kanamalarını söktürür. Şeker kamışı ağızda çiğnenerek yutulursa sesi berraklaştırır.
Haricen Kullanılışı: Şeker kamışı yakılır, külleri tuzsuz tereyağı ile karıştırılır, merhem haline getirilir, baştaki temreğiye ve çıbanlara sürü-lürse şifalı olur. Taze şeker kamışı yapraklan ezilir, şişliklerin ve ufak çıbanların üzerine konulursa faydalıdır.
Şifalı Bitkiler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder