Buraya Reklam Verebilirsiniz

Nohut Faydaları

Nohut Faydaları

NOHUT

İÇİNDE BULUNAN BELLİ BAŞLİ MADDELER:

Lîpidler, azotlu maddeler, nişasta, şekerler, mineraller, fosfor, potasyum, magnezyum, kalsyum, silis, demir oksidi, V ve B vitaminleri.
Nohut Faydaları Yararları Kullanılışı

VASIFLARI, FAYDALARI, YARARLARI:
Enerji verir, idrar söktürür, asid ürik ve klorürleri vücut­tan çıkarır, idrar antiseptiği, midevidir ve kurtları düşürür.

KULLANILDIĞI HASTALIKLAR :

Zayıflıkta, idrar zorluğunda, kum dökenlerde, sindirim yetersizliğinde, bağırsak parazitlerinde..

NASIL KULLANILIR:

100 gram nohut 150 gram arpa ile karıştırılır. Bu karışım bir litre su içinde yarım saat kaynatılır bunun içine 50 gram taze maydanoz konur 10 dakika demletildikten sonra günde üç bardak içilecek olursa güzel idrar söktürür.

NOHUT – LATHYRUS CİCERA

Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Sütü ve meniyi artırır, idrarı söktürür, dalağın ve böbreğin tıkanık damarlarını açar, şehveti artırır, akciğerin yara ve iltihaplarına karşı çok iyi gelir. Vücudun bütün tıkanık damarlarını açar, bağırsaklara yumuşaklık verir, sırt ağrılarında faydalıdır, kanı temizler, vücudu ve sinirleri güçlendirir, ruhi bunalımda çok faydalıdır.

Nohut vücuttaki üre asidini, ürat tuzlarını ve vücuttaki fazla yemek tuzunu dışarı atar, bu bakımdan ürat taşı ve kumu olanlara, şişmanlara kalbi olup da vücudu su toplayanlara çok fayda verir, idrar yollarındaki yanmaları geçirir ve oraları dezenfekte eder.

Kullanılışı: Nohut kaynatılır, elde edilen suyundan günde 3 bardak içilir.

Nohut ıslatılarak çiğ olarak yenilir ve.suyu da içilirse şehveti artırır.

Haşlanarak yenilen nohut soğuktan meydana gelen çeşitli hastalıklara iyi gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.