Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş peynir
1 su bardağı rendelenmiş kabak(suyu sıkılmış)
¾ su bardağı yoğurt
½ çay bardağı mısırözü veya ayçiçek yağı
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu (10 gr)
½ demet dereotu(kıyılmış)
Hazırlanışı
Yumurta, dereotu, rendelenmiş kabak ve peynir, yoğurt ve yağı derin bir kapta karıştıralım. Un ve kabartma tozunu ayrı bir kapta harmanlayalım. Azar azar ekleyerek sıvı harcımızla karıştıralım.
Fırın kabını, sıvı yağ ile yağlayalım. Hazırladığımız karışımı, 170 derecelik fırında 30 dk kadar pişirelim(mini fırın).
Afiyet olsun…
Not: Bu tarif aslında alüminyum fırın tepsisinde daha iyi kızarıyor, ancak alüminyum kap kullanımına, ısı ile birlikte karşı olduğum için emaye de pişirdim. Sonuç aynı tercih sizin…Ayrıca emaye kaptan bu keki ayırmak daha kolay oluyor.
Kap ölçüsü: 25 cm çapında.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder