Buraya Reklam Verebilirsiniz

Güzel Avrat Otu Yaprağı

GÜZEL AVRAT OTU YAPRAĞI – ATROPA BELLADONA
Diğer İsimleri : Binbelik — Deli Otu
Kullanılan Kısımları: Yaprakları, kökü, filiz uçları

Toplama Zamanı : Kökler bitki çiçek açmadan evvel tomurcukta iken, 2 veya 3 yıllık kökler çıkarılır. Yapraklar çiçekli iken (Haziran-Eylül) aylarında toplanır.
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Ağrı kesici, spazm giderici, ter, süt ve mide ifrazatını azaltıcı, astım nöbetlerini durdurucu etkileri vardır.
gastritte, idrar enkontinansında spermatorede, kurşun zehirlenmelerinde, spazmodik kabızlıkta, vasıta tutmasında, basurda meni-ere sendromunda, (baş dönmesi, bulantı, kusma, çınlama ve sağırlık belirtileri olan iç kulak fonksiyon bozukluğuna bağlı bir hastalık), veremlilerin fazla terlemelerini kesmek için.
Parkinson tedavisinde, sinir, guatr, trikotoksi-kozlar vs hastalıkların tedavisinde, bazı kalp hastalıklarında, Katarakt, bronşitlerde, sinirsel rahatsızlıklarda, düşük tansiyonda, sakinleştirici olarak öksürükte kullanılır.
Kullanılışı: Güzel avrat otu yaprakları toz haline getirilir, günde 0,15 – 0,20 gr içilir. Kökleri uyku hastalığından ileri gelen hastalıkların tedavisinde kullanılır. Zehirli bir bitkidir. 1 gr büyük bir insanı öldürmeye kafi gelir. Tohumundan 10 adedini yemekte ölüme sebep olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.