Buraya Reklam Verebilirsiniz

Grindelya Çiçeği, Gül

GRİNDELYA ÇİÇEĞİ – GRİNDEÜASÛUARROSA
Kullanılan Kısımları : Kurutulmuş çiçekli dalları
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Balgam söktürücü, öksürük kesici, astım, bronşit boğmaca ve amfizemde yatıştırıcı olarak kullanılır.
Böbrek iltihabında, hazım sistemi spazmında, kalp hastalığı neticesi meydana gelen nefes darlığında faydalıdır.
Kullanılışı: 1 bardak suya, 10 gr ufalanmış bitki konur, 10 dk kaynatılıp içilir.
Bitki toz haline getirilir, günde 10 gr içilir.
Aynı maksatlar için boru çiçeği ile beraber sigara şeklinde de kullanılır.



GÜL – ROSA CALLİCA
Kullanılan Kısımları : Açmamış tomurcukları (kurutularak) ve yaprakları
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Dizanteriye karşı ve ishal kesici bir etkiye sahiptir. Bilhassa çocuk ishallerini kesmek için kullanılır.
Bağırsaklara rahatlık verir, balgamı ve safrayı söktürür, ciğerleri kuvvetlendirir, tıkanıklıkları açar, dimağı güçlendirir. Kandaki akyuvarların kaybını önler.
Bayılmalarda haşlanır çay gibi içilir.
Romatizma ağrılarında mafsal iltihabında, sindirim sistemi iltihabında faydalıdır.
Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 4 gr ufalanmış yaprak veya gonca konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
Zehirli bileşikler taşımadığından rahatlıkla kullanılabilir. Gül sıkılarak suyu çıkarılıp içilirse kan tükürmeye iyi gelir. Taze sürgünleri de aynı maksatla kullanılır.
Gül suyundan 32 gr içildiğinde kabızlığı giderir. 10 defa rahatça dışarı çıkmayı sağlar. Yemeklerden önce taze gül yenirse bağırsakları yumuşatır.
Haricen Kullanılışı: Yapraklarının haşlaması, gargara halinde, boğaz hastalıklarında, bademcik iltihabında, diş etleri iltihabında, ağız yaralarında kullanılır.
Diş etlerini güçlendirmek için gül yaprağı ağızda çiğnenir, göz nezlesinde ve göz kanamalarında haşlanan suyu ile gözlere pansuman yapılır.
Ezilmiş gül yapraklan siğillere konulursa siğilleri geçirir. Gül suyu saçlara çok sürülürse saçların çabuk beyazlaşmalarına sebep olur. Gül suyu antiseptik etkilidir.



MİSK GÜLÜ – ROSA MOSCHATA
Yaprakları beyaz, ortası sarı, dağlarda yetişen bir güldür. Arapça’da nesrin adıyla bilinir. Kabızlığı gidermek için kullanılır, lapası basura iyi gelir.
Memeleri hemen küçültür. Fil hastalığında da lapa olarak konulduğunda büyümesini durdurur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.