Portakallı Dondurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Yaz sıcaklarında hem hafif bir tatlı,hemde sizi biraz serinletecek lezzetine doyum olmuyan mis gibi portakal kokan dondurma tarifini sizler için yayınlıyoruz.
Yapılış Aşamaları:
Portakal kabuğu ve suyunu derin bir kaba koyarak içerisine pudra şekerini eleyip 30 dakika bekletiyoruz. Kremayı mikser ile 2-3 dakika çırparak yoğurdu ilave edip çırpmaya 1 dakika kadar daha devam ediyoruz.Son olarak portakallı karışımı ekleyip 1 dakika daha çırpıyoruz. Üzerini sitreç folyo ile kapatıp derin dondurucuda uzunca bir süre (10-11 saat )bekletip servis yapın .

1,5 su bardağı pudra şekeri
2 adet kan portakal kabuğu rendesi ve suyu
(İsteyen normal portakalda kullanalabilr)
1 + 1/4 su bardağı krema
1 su bardağı yoğurt
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder