TAZE FASULYE
İÇİNDE BULUNAN MADDELER :
A, B. C. vitaminleri, minerallerden: Fosfor, Kaisiyurti, Klorofil, Karbon hidratlar, Batır ve Kobaft.
VASIFLARI:
Yapıcı ve sinir sistemi uyarıcısıdır.’ idrar söktürür, vücuttan toksinleri atar karaciğer ve pankreası kuvvetlendirir.
NERELERDE KULLANILIR :
Büyüme çağında, beyin yorgunluğunda, hastilıklarm nekahet hallerinde, böbrek taşlarında, işeme zorluğunda romatizmada, şeker hastalığında ve albümin hastalığında kullanılır.
NASIL KULLANILIR:
Yemeği yapılır ve suyu çıkarılarak günde yarım bardak içilir. Yeşil fasulye içinde İnosite maddesi bulunduğumdan kalb hastalarına Digital ile birlikte verilir ve kalbi kuvvetlendirir..
KURU FASULYE
İÇİNDE BULUNAN MADDELER:
Protidler, fosfor, potasyum, demir, kalsiyum ve B, C. vitaminleri.
VASIFLARI-FAYDALARI
Besleyici, kuvvet verici, yapıcı ve sinir sistemini tsmîf eder. Etli yemeği yapıldığı gibi suda haşlamak suretiyle piyazı da yapılır. Yemekleri maydanoz, sarmısak, kekik ve tereotu ile karıştırılırsa daha lezzetli ve hazmı kolay olur.
Fasulye, Taze Fasulye, Kuru Fasulye
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder