ERİK
İÇİNDE BULUNAN MADDELER.:
Su, seker, karbon hidratlar, Asidler, Albuminler yelozdur. Bunlardan başka A, C ve B vitaminleri, minerallerden demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyüm, sodyum ve manganez bulunur.
VASIFLARI :
Sinir sistemini uyarır, kuvvet verir; idrar söktürür, yumuşatıcıdır, karaciğer şişmesini önler ve toksinleri atar.
NERELERDE KULLANILIR :
Zayıflamada, kansızlıkta, beyin yorgunluğunda, romatizmalarda, damar sertliğinde, kabızlıkta, besin zehirlenmelerinde ve karaciğer şişkinliklerinde kullanılır.
NASIL KULLANILIR :
Taze erik sabahları ve yemeklerden önce yenirse çok’ faydalıdır. Veyahut suyu yemeklerden, yarım saat önce. içilir. Kabız olanlar sabah erken saatlerde taze erik yemelidirler.
ERİK KURUSU
VASIFLARI :
Besleyici, yumuşatıcı olup sinirleri kuvvetlendirir.
NERELERDE KULLANILIR :
Romatizmalılarda, sinir yorgunluğunda, kabızlıkta, hemoroidlerde, damar sertliğinde ve böbreklerinden hasta olanlarda kullanılır.
NASIL KULLANILIR:
Kompostosu yapılır. İnatçı kabızlıkta 10 adet kuru erik 12 saat suda ıslatılır. 10 dakika sekersiz olarak pişirilir. Pişerken içine yarım limon sıkılır. Kuru erikler her sabah aç karnına yenir. Bundan başka yatarken iki elma. sabah ve öğleden sonra ikişer bardak su içilecek o|ursa kabızlık önlenir. Erik ağacı yaprakları 30 gram alınır suda kaynatılır ve içilirse idrar söktürür, yumuşaklık verir ve aynı zamanda kurtları düşürür.
Erik Ve Erik Kurusu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder