Buraya Reklam Verebilirsiniz

Demir Hindi

DEMİR HİNDİ – TAMARİNDUS İNDİCA

Diğer İsimleri: Hint Hurması
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Ateşli hastalıklar için iyi bir ilaçtır, mide bulantısı ve kusmayı önler, mideyi kuvvetlenderir, bağlırsakları temizler, nefes darlığına faydalıdır, kanın hararetini azaltır, iltihaplı hastalıklara iyi gelir, nezleyi keser, safrayı söktürür, müshil ve müleyyindir. Hiç bir tahriş edici etkisi olmadığı için tehlikesizce ve kolayca kullanılabilir, 20 gr müleyyin 60 gr kadarı müshil etki gösterir, çocuklara yaşı başına 1-2 gr verilebilir.
Kullanılışı: 3 kg suya, 50 gr demir hindi konulur 15 dk kaynatılır, süzülür, bu suya, 500 gr şeker ilave edilip şurup yapılır günde birkaç bardak içilir.
Müshil için umumiyetle macun halinde kullanılır. 100 gr demir hindi, 6 gr papatya toz halinde 60 gr sinameki tohumu toz halinde, kafi miktar şeker şurubu ile karıştırılır, yatarken 1 çay kaşığı yenilir.
20 gr demir bindi 1 kg kaynar suya, konulur soğuduktan sonra süzülür, günde birkaç bardak şekerle tatlandırılıp içilirse susuzluğu keser, vücuda serinlik ve ferahlık verir.
Baş dönmesinde demir hindi 10 gr, kuru üzüm 100 gr, su 2 kg kaynatılır, süzülür, sabahları ve gece yatarken l’er bardak içilir.
Haricen Kullanılışı: Gargara halinde ağız ağrısına, ağız içi ve dil üstü yarasına şifa verir uyuzda da faydalıdır, cildi yıkamak sureti ile kullanılır.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.