Buraya Reklam Verebilirsiniz

Çınar Kabuğu, Çiriş Otu Kökü

ÇINAR KABUĞU -PLATANUS ORİENTALİS

Diğer İsimleri: Kavlan, Doğu Çınarı
Kullanılan Kısımları : Gövde ve dal kabukları ve yaprakları
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: İshal kesici ve ateş düşürücü olarak kullanılır, kadınlardaki beyaz akıntıyı keser.
Ağaç kabuğunun suyunu içmek sara hastalığına iyi gelir.
Kullanılışı: 1 bardak suya, 10 gr ufalanmış kabuk veya yaprak konur, 10 dk kaynatılır, günde 3 kaşık içilir.
Haricen Kullanılışı: Antiseptik olarak göz hastalıklarında, banyo şeklinde, yanık yaraları ve cerahatli çıbanlarda yıkama ve pansuman şeklinde kullanılır. Saçları besler, kepeği giderir.
Kullanılışı: 1 bardak suya, 10 gr ufalanmış kabuk veya yaprak konur, 10 dk kaynatılıp kullanılır. Ağaç kabuğu sirke ile kaynatılır, gargara yapılırsa diş ağrısını keser, sedefte ağaç kabuğu ve taze meyvesi (kozalağı) sirke ile merhem haline getirilip hastalıklı uzva sürüldüğünde faydalı olur.
Kabuğu yakılır, külü beras hastalığına (vücuttaki lekeler) sürülürse faydalı olur. Yaprakları lapa haline getirilir, mafsal ağrılarında ve şişliklere konulduğunda şifalı olur veya kaynatılır, hastalıklı uzuv bu suyun içine sokulur, iltihaplı yaralarda toz haline getirilip yaranın üzerine serpilir.


ÇİNGENE OTU -LYCOPUS EUROPAEUS
Diğer İsimleri: Kurt Ayağı
Dahilen Kullanılışı: İshal kesici, kan dindirici ve ateş düşürücüdür.
Çingene otu troid bezinin lüzumundan fazla çalışmasını önler. Bu hastalığın sebebiyet verdiği kalp çarpıntısını giderir.








ÇİRİŞ OTU KÖKÜ -ASPHODELÜS AESTİVUS EREMU- RUS SPECTABİLİS
Diğer İsimleri: Sarı Çiriş
Kullanılan Kısımları: Kökleri
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen: Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser, memeli basuru tedavi eder, mafsal ağrılarını dindirir, idrar söktürür, aybaşı kanını çoğaltır.
Haricen Kullanılışı: Saçkıran tedavisinde kullanılır, deri sivilcelerinde, çıban, kabarcık ve benzeri yerlerde kullanılır.
Yaralarda et bitirmek için ve saç kıran tedavisinde yumruları sıkılır. Elde edilen suyu hastalıklı bölgeye sürülür. Uyuz ve frengi tedavisinde merhem yapılarak kullanılır.
Çocuk fıtığında çiriş, arpa unu ile karıştırılır, sirke ile hamur haline getirilir,lapa şeklinde fıtığın üzerine konulur.

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.