Buraya Reklam Verebilirsiniz

Çitlenbik Yaprağı ve Çivit Otu

ÇİTLENBİK YAPRAĞI -CELTİS AUSTRALİS

Kullanılan Kısımları: Yaprakları, genç sürgünleri ve kökleri
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Kökleri sara hastalığına karşı kullanılır. Yapraklar ve genç sürgünler ishal kesicidir. Meyvesi yenilirse ağızdan akan salyayı kurutur, vücudu çok çabuk şişmanlatır, öksürüğü keser, mide ağrılarını dindirir, dalağa faydalıdır.
Kullanılışı: İshal kesici olarak 1 bardak kaynar suya, 10 gr ufalanmış yaprak veya taze sürgünlerden konur, 10. dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Meyveleri yenilebilir.
Sara‘da; 1 bardak kaynar suya, 10 gr ince kıyılmış kök konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Çitlenbik sakızı solunum yolu rahatsızlıklarında çitlenbik sakızından günde 0,2 -0,5 gr içilir.
Haricen Kullanılışı: Yaprakları kaynatılır, suyu ile baş yıkanırsa saçları, siyahlaştırır, yaraları iyi eder, ayak terlemelerini keser. (Ayaklar, kaynatılan suyun içine sokulur). Taze yaprakları ezilir suyu başa sürülürse saçları siyahlaştırır.



ÇİVİT OTU -İSATİS TİNCTORİA
Çivit otu bitkisi yara iyi edici ve ishal kesici etkilere sahiptir.
Çivit otu tohumu göz tansiyonunda göze inen suyu giderir ve gözü iyileştirir.

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.