Buraya Reklam Verebilirsiniz

Biberiye

BİBERİYE -ROSMARİNUS OFFİCİNALİS
Diğer İsimleri: Kuşdili
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Organik ve sinirsel spazma bağlı baş ağrılarında (migren) de, sinirsel dolaşım bozuklukları, sindirim zorluğu, mide spazmında, halsizlik, sinirlilik hallerinde, güç verici, karaciğer fonksiyon bozukluklarında, mide ve bağırsak gazları, zihni ve bedeni yorgunluk (surmenaj) da, hafıza zayıflığında, tansiyonda, adet öncesi görülen asabi gerginlik (sinirlilik halinde) kalbi güçlendirici, terletici, sinir sistemini düzenleyici, astım, bronşit ve kansızlıkta faydalıdır. Baş dönmesini giderir. Vücuttaki tıkanık damarları açar, gözün görme gücünü artırır, vücutta meydana gelen şişleri indirir, histeri, sara, kalp çarpıntısında, ödemde, uykusuzlukta, bacaklardaki tıkanıklıklarda, uyuşma ve karıncalanmalarda, böbrek sancılarında, aybaşı kesilmelerinde, aybaşı zorluğu ve azlığında, selulitte karaciğer ve safra kesesi hastalıklarında çok etkilidir, ishal kesicidir. Kolesterol da çok etkilidir, kısa zamanda düşürür, safra kesesi taşlarında, kalın bağırsak iltihabında, iktidarsızlıkta, karaciğer kifayetsizliğinde, vücuttaki yağları eritir, idrar yolları taşında, boğmacada ve solucan düşürücü olarak faydalıdır.
Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 10 gr biberiye konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Biberiye toz haline getirilir, günde 3 defa 1 -4 gr içilir. Karaciğer yağlanması ve astımda, biberiye yağı, kekik yağı, mersin yağı, portakal yağı, çam terebenti esansı, sabah aç karna gece yatarken 1 çay bardağı su içerisine 5 er damla damlatılıp içilir. Kalp yağlanmasında, 1 kilo sirke içerisine, 1 avuç biberiye konur, 10 gün bekletilir, günde 2 bardak sabah ve akşam içilir. Bağırsakları çalıştırmak için, 50 gr biberiye, 50 gr sinameki, 50 gr rezene, 50 gr ardıç tohumu, 4 kilo suda 20 dk kaynatılır, sabahları aç karna 1 bardak içilir.
Sedefte biberiye, zerdeçal karışımından öğle yemeklerinde 1 çay kaşığı yemeklerle beraber yenir. 1-2 ay devam edilir.
Sedefte biberiye yağı, civan perçemi yağı, zerdeçal yağları beraber içilir.
Bunamada 50 gr biberiye, 50 gr kişniş karıştırılır, toz haline getirilir, günde 2 defa 1 tatlı kaşığı içilir.
Veya 1 bardak kaynar suya, 10 gr biberiye, 6 gr kişniş konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Biberiye yağı 3 damla 1 kesme şeker üzerine damlatılarak yenilirse krampları, mide bağırsak gazlarını giderir.
Sara’da, felçte, yüz felcinde, titremede, yürürken baş dönmesinde, gözü açık uyurgezere, uyuyamayana, çok uyuyana, yağından veya haşlanmış suyundan içirildiğinde faydalı olur. Hamileler kullanamaz.
Haricen Kullanılışı: Yukarıda sayılan hastalıklarda biberiye yağı veya ruhu ile 2 kürek arasından omur kemiklerinden kuyruk sokumuna kadar, ümüğe şakaklara, burun deliklerine sürülürse faydalı olur.
Ağız, boğaz ve dişeti hastalıklarında gargara halinde kullanılır. Biberiye bal ile merhem haline getirilir, yaralara sürülürse şifalı olur yarayı iltihaplardan korur. Kaynatılan suyu balla karıştırılır, iyileşmeyen yaralara, pansuman yapılırsa iyileştirir.
Kullanılışı: Romatizma, gut ve dinçlik için banyo suyuna 2 avuç konur. 15 dk küvette yatılır. Haşlaması ile saçlar yıkanırsa saçların yağını giderir. Saçları kuvvetlendirir.
Korkulu rüya gören kimse baş altına koyarsa korkulu rüya görmez. Burkulmalarda haşlanan suyu ile masaj yapılır.
Yağlı ciltler biberiye haşlaması ile yıkanırsa faydalı olur. Yağlı ciltler için iyi bir toniktir. Biberiye yağı, soğuktan meydana gelen ağrılara, romatizma ağrılarına masfal ağrılarına masaj yapılırsa çok iyi gelir.
Felçte biberiye yağı ceviz yağı ile aynı miktarda karıştırılır, günde 3-5 defa masaj yapılır. Saç dökülmesinde 60 gr biberiye, 60 gr taze şimşir yaprağı, 1 lt 60 derecelik alkolde 15 gün bekletilir, her gün çalkalanarak iyice erimesi, temin edilir. Elde edilen mayi süzülür. Bu mayi ile günde 2 defa saçlara masaj yapılır. Biberiye yağı ile saç dipleri ovulur.

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.