Buraya Reklam Verebilirsiniz

Gülme Çizgileri Yaşıınızı Ele Veriyor



Yaşlandıkça burnumuzun köşelerinde ve ağzımızın kenarlarında kimi zaman bizi olduğumuzdan daha yaşlı gösteren çizgiler oluşur.

Nazolabial ya da Marionette çizgileri olarak bilinen bu kırışıklıklar, yüzdeki elastin ve yağların azalmasından, güneşin zararlı etkilerinden ya da genetik olarak oluşur.

SARKMAYLA BAŞ ETMEYİ ÖĞRENİN
Derin kırışıklıklarla baş edebilmek için birkaç seçeneğiniz var. Bunlardan biri dolgu ve yağ enjeksiyonları. Hafif çizgi ve kırışıklıklara sahip olan genç kadınlar için, etkisi 10 aya kadar çıkan hyalüronik asit bazlı dolguları öneriyoruz. 50-60’larında olan kadınların yanaklarındaki yağ miktarı azalır, bu yüzden yanaklar aşağı doğru düşer ve kırışıklıklar daha belirgindir. Bu kadınlara yoğun takviyeli kolajen dolgular öneriyoruz. Kolajen sayesinde hacim kazanan yanaklardaki kırışıklıklar da haliyle ortadan kalkıyor.

KIRIŞIKLIKLAR İÇİN DOLGU

İğnelerle nazolabial çizgiler ve derin kırışıklıkları doldurabilirsiniz ama yağ transferi ile daha kesin sonuçlar alırsınız. Vücudun başka bir bölgesinden sağlanan yağ, kırışıklıklara enjekte ediliyor. Yağ transferi ile yanaklara hacim sağlanıyor, nazolabial çizgi ve derin kırışıklıklar ortadan kayboluyor.

Sarkmayı önleyin… Kolajen ve elastin kaybını önleyen ürünler kullanın.

Kırışıklıkları doldurun… Dolgu ve Botulinium A Toksini enjeksiyonları ile kırışıklıkların geçici olsa da uzun süre görünümünü azaltabilirsiniz.

Operasyon… Yağ transferi ya da yüz gerdirme gibi operasyonlarla nazolabial çizgiler ve derin kırışıklıkları kalıcı olarak yok edebilirsiniz.

Kaynak: Milliyet

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.