Buraya Reklam Verebilirsiniz

Çilekli Dondurma Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri başlığı altında çok beğeneceğinizi düşündüğüm yemek ve tatlı tariflerini paylaşacağım


Dondurma sevmeyen çocuk yok denecek kadar az olduğu kadar,en beğendikleri dondurma çeşidi de çilekli dondurmadır. Evde kolaylıkla yapabileceğimiz çilekli dondurma ile onları sevindirip beraber eğlenceli vakitler geçirebiliriz.Sıcak havadan dolayı halsizleşen yavrularımıza doping etkisi yapacak bu tür süprizler ile mutlu olmalarına yardımcı olabilirsiniz.
Çiçekli Dondurma Nasıl Yapılır?
1. Çileklerin 3 – 4 adetini ayırıp geri kalan kısmı mutfak robotunda püre haline getiriyoruz. Bu işlemden sonra yaklaşık 2 su bardağı çilek püresi elde etmiş oluyoruz.
2. Çilek püresine pudra şekerini ilave ederek iyice erimesi için mikser ile 2 dakika çırpıyoruz.
3. Diğer tarafta derin bir kap içerisinde krema ve yoğurdu iki katı hacme ulaşıncaya kadar yaklaşık 3 dakika çırpıyoruz.
4. Çilekli karışımı da ilave edip ikisi bütünleşinceye kadar çırpmaya devam ediyoruz.
5. Ayırdığımız çilekleri küp şeklinde doğrayarak dondurma karışımının içine ekliyoruz.
5. Karışımı kaşık yardımı ile plastik bardaklara boşaltarak derin dondurucuya koyuyoruz.
6. İki saat sonra bardakları çıkararak tahta çubukları saplıyoruz ve tekrar dondurucuya koyup 7-8 saat iyice katılaşana kadar bekletiyoruz.
Çiçekli Dondurma Malzemeleri Nelerdir?
700 gram çilek
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı krema

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.