Cevizli Kadayıf Tatlısı Malzemeleri
Yarım kilo yaş kadayıf
200 gr tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
300gr Ceviz içi
100 gr antepfıstığı
Şerbeti İçin
4 su bardağı şeker
4.5 su bardağı su
1 dilim limon
Hazırlanışı
Yaş kadayıf derin cam kasenin içine alınır.
Tereyağ eritilir,sıvıyağla birlikte kadayıfın üzerine dökülür.
Kadayıf elle ovalayarak yağın her yerine bulaşması sağlanır.
Fırın tepsisinin tabanı tereyağla yağlanır.
Yağlanan tepsinin her yeri cevizle döşenir.(cevizin sırt kısmı alta gelicek şekilde dizilmesi gerekiyor.Ters çevrilince düzgün görünmesi için.)
Yağlanan kadayıf cevizlerin üzerine incecik döşenir.
Elimizle hafif hafif bastırdığımız kadayıf 170 dercede üzeri kızarana kadar pişirilir .
Kadayıf pişerken hazırlanan şerbet soğumaya bırakılır.
Pişen kadayıf aynı ebatta olan diğer tepsiye ters çevirilerek geçirilir.
Ilınan kadayıf şerbetlenir,antepfıstığı serpilir..
Cevizini bu sefer dışında kullandık.
Lezzetinde fark olmadı fakat görüntüyle şık bir sunum yakalamış olduk.
Dondurma ve karamel sosla süsleyerek servise sunulur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder