Buraya Reklam Verebilirsiniz

Yaz Aylarında Bebek Bakımı





Yenidoğan dönemi olarak adlandırılan ilk 1 ay bebeğin derisi çok ince ve hassastır. Deriye sürülen her ilaç kana karışarak ciddi yan etkiler yapabilir. Bu nedenle uzman doktor tavsiyesi olmadan hiçbir merhem veya krem bebeklere sürülmemelidir. Göbek düşünceye kadar temiz ve kuru tutulmalı, bebek bezi içinde kalmamalıdır. İdrar ve dışkı bulaşması göbekte ciddi enfeksiyon sebebi olabilir. Ayrıca yenidoğan bebek bakımında hijyen kurallarına uygun temizlik çok önemlidir, bebeğin cildi her alt değişiminde ılık su ile yıkanmalı ve çok iyi kurulanmalıdır.
Yazın bebeklerde pişik görülme oranı artar mı?

Yazın sıcak hava ve terleme, pişik görülme ihtimalini artırır. Bebek bezleri günde 5-6 kez değiştirilmeli, bez bölgesi ılık suyla yıkanıp iyice kurulandıktan sonra çinko oksitli pişik önleyici krem ince birtabaka halinde sürülmeli ve sonra yeni bir bez kullanılmalıdır.
Pişik kremi seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

Pişik kremleri renksiz ve parfümsüz olmalıdır. Genellikle çinko oksitli kremler tercih edilmelidir. Ancak dirençli pişik vakalarında düşük güçte hidrokortizonlu kremler ve eğer mantar enfeksiyonu da varsa mantar ilaçları ile birlikte kullanılmalıdır. Bu tür ilaç içeren kremler doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle kullanılmamalıdır. Çünkü kortizon içeren kremler eğer bebeğe uygun türde değilse deriden emilip kana karışarak böbrek üstü bezlerde yetmezliğe dahi neden olabilir.
Bebek şampuanlarının yetişkin şampuanlarından farkı nedir?

Hassas bebek derisi için bebek şampuanları kullanılmalıdır. Bu ürünler nötral PH da olduğu için deriye zarar vermeden temizler. Yetişkin şampuanları deriyi daha çok kurutur. Tahriş etkisi yapar; ayrıca içindeki parfüm ve boyalar çocukta alerjiye de neden olabilir. Daima nötral (5.5 pH) bebek şampuanları kullanılmalıdır.
Bebek pudrası kullanırken nelere dikkat etmek gerekir?

Pudralar bebek tarafından solunum yolu ile alınırsa tehlike yaratır, ayrıca pudralar deride ter ve idrarla birleşerek tahriş edici bir tabaka da oluşturabilir, bu nedenle pişik için pudra önermiyoruz.
Pişik cinsiyete göre farklılık gösterir mi?

Pişik her iki cinsiyette de görülür, tedavi cinsiyete göre değil hastalık tablosuna göre yapılır. Ancak kız bebeklerde cinsel organ temizliği yapılırken anüs çevresindeki dışkı daima arkaya doğru silinmeli, idrar yolu ve cinsel organlara dışkı bulaştırmamaya özen gösterilmelidir.
Yazın bebeklerde giysi seçimi nasıl olmalıdır?

Yazın bebekleri terletmeyecek, pamuklu, açık renkli giysiler seçilmeli, sentetik kumaştan giysiler giydirilmemelidir. Giysiler sabunla yıkanmalı, parfüm içerdikleri için çamaşır yumuşatıcılar kullanılmamalıdır. Çamaşır suyu, deterjan ve yumuşatıcılar bebeklerde alerjiye neden olabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.