Buraya Reklam Verebilirsiniz

Meme Büyütme Ameliyatı


MEME BÜYÜTME AMELİYATI (SİLİKON PROTEZ)
 Günümüzde bayanların en çok tercih ettikleri ve en yüz güldürücü ameliyatlardan birisi silikon ile meme büyütme ameliyatlarıdır. Hamilelik, emzirme, yaşlanma gibi nedenlerle göğüsler küçülebilir ya da gelişme geriliği sonucunda yeterli büyüklüğe ulaşmayabilir. Bu gibi durumlarda küçük olan memeyi büyütmeye ve dolgunlaştırmaya yönelik yapılan girişimler ile daha dolgun, daha iri, estetik olarak daha güzel görünümlü meme oluşturmak mümkündür. Bu büyütme en uygun silikon meme protezleri ile yapılabilir.
Meme büyütme ameliyatı, meme dokusu altına yerleştirilen meme protezleri ile meme hacminin artırılmasıdır. Bu müdahale yapısal olarak küçük memeler için ya da doğumdan sonra küçülmüş ve içi boşalmış memeler için uygulanabilir.
Muayeneden sonra cerrah, göğüs kafesini kaplayan deri ve göğüslerin durumu gibi ameliyatla ilgili kararları etkileyecek diğer değişkenleri hastaya anlatır. Memenin bariz olarak sarkık olduğu vakalar için, cerrah meme büyütme ameliyatına ek olarak meme derisini azaltacak, yeniden şekillendiren bir yöntem önerebilir.




Göğüs büyütmede kullanılan bir kaç cerrahi yaklaşım vardır. En sık kullanılan teknik, meme alt kısmının göğüs kafesine kavuştuğu bölgenin hafif üzerine yapılan meme altı kesisi veya meme başının çevresindeki koyu renkli derinin (areola) alt sınırı boyunca yapılan yarım daire şeklindeki areola çevresi kesisidir. Daha nadir kullanılan ise koltuk altına yapılan aksilla kesisidir. Yapılacak kesinin yeri cerrahın tercihine, hastanın isteklerine ve kullanılacak protezin tipine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Estetik göğüs büyütme ameliyatı için başvuran hastalar genellikle ulaşmak istedikleri göğüs büyüklüğünü tarif etmede güçlük çekerler. Sıklıkla, istedikleri sütyen numarasını söylerler. Cerrah özellikle hastanın isteklerini anlamalı, vücut ölçülerini almalı ve kendi vücut ölçülerine uygun olacak şekilde protez boyutlarını seçmelidir. Özellikle operasyon öncesi tek bir boy değil de, birden fazla boyutta protez getirilebilir, “sizer” denilen deneme protezlerle yapılan ölçüm ve değerlendirmeler sonucunda ameliyatta en doğru karar verilmiş olunur.
Silikon meme protezleri, yapılan kesi yoluyla meme dokusunun altına ya da meme altında bulunan göğüs duvarı kasının (pektoralis majör) altında hazırlanan bir boşluğa yerleştirilebilir. Bu boşlukların özellikle protezlerin boyutlarından büyük olmasına önem verilmelidir.



Meme büyütme ameliyatlarında silikon meme protezleri kullanılmaktadır. Bunların içi silikon jel içeren ve serum fizyolojik içeren protezler olarak kabaca ikiye ayrılırlar. Son yıllarda koheziv jel denilen, protez kesilse dahi içindeki jel silikonun dışarıya akmadığı silikon protezler üretilmiştir. Ben her zaman için serum fizyolojik yerine, kohezive jel içeren protezleri tercih etmekteyim.
Meme protezinin, kansere neden olmadığı birçok yabancı bilimsel araştırmalarla saptanmıştır. Bu araştırmalarda, 20-30 yıl gibi uzun süreler takip edilen hastalar incelenmiş ve meme protezi konulan hastalarda normal kadınlara göre meme kanseri oluşma oranı farklı çıkmamış hatta biraz daha düşük olduğu belirlenmiştir. Bu protezler allerjik reaksiyona yol açmazlar, toksik etkileri yoktur. Son derece güvenli kullanım alanları oluşmuştur.


Ameliyatın kapsamına bağlı olarak işlem yaklaşık 1.5-2 saat civarında sürer. Ameliyatı takiben göğüslere pansuman uygulanır, sütyen kullanılır. Ameliyat sonrası, ağrı ilaçla kolaylıkla kontrol edilebilir ve birinci veya ikinci günde kaybolacaktır.
Ameliyat izleri zamanla solacak, 6 ay – 1 sene sonra belli belirsiz hale gelecektir. Göğüslerdeki hafif derecede şişme ve renk değişiklikleri birkaç günde kaybolacaktır. Meme büyütme cerrahisinin amacı daha doğal ve dolgun gözüken göğüslerdir.
Meme protez ameliyatlarının en önemli komplikasyonu kapsül kontaktürü denilen durumdur. Kapsül kontaktürü protez etrafında vücudun oluşturduğu dokunun memenin şeklini bozması, aşırı sert olarak ele gelmesidir. Bu ihtimal bazı faktörlere dikkat edilerek en aza indirilebilir. Uygun büyüklükte protez konulması, operasyon sonrasında masaj yapılması, ameliyatta temiz ve kansız çalışma kapsül kontaktürü ihtimalini azaltacaktır.
Her iki taraftaki iyileşme sürecinin farklılığına bağlı olarak meme asimetrisi oluşabilir. Ameliyatı takip eden haftalarda hatta aylarda memede farklı derecelerde sertleşme ortaya çıkabilir. Bazı durumlarda cerrah, yumuşaklığı arttırmak amacıyla meme masajı önerebilir. Ameliyatı takiben meme başlarında bazen duyu kaybolabilir, fakat çoğu vakada zamanla geri dönecektir.
Genel olarak estetik göğüs büyütme ameliyatı hemen sonuç aldığımız yüz güldürücü, bayanların en çok rağbet ettiği ameliyatlardan birisidir. Fakat iyi bir sonuç almak için ameliyatın tecrübeli bir estetik cerrah tarafından yapılması şarttır. Göğüslerde bir şekil bozukluğu olmadıkça değiştirilmesine gerek yoktur.
MEME BÜYÜTME AMELİYATI İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR
Meme protezi kimlere yapılabilir?
Birincisi küçük göğüslü hanımlar,ikincisi daha önce normal boyutlarda iken hamilelik veya çeşitli nedenlerle küçülüp sarkan göğüslü hanımlarda hem büyültme amaçlı hem de dikleştirme amaçlı yapılabilir. Küçük ve sarkık göğüslü hanımlar genelde destekli sütyen kullanırlar. Oysa buameliyatlarla protezi meme dokusu altına yerleştirilince doğal bir destek görevi görür ve memeyi dik gösterir.
Silikon ameliyatlarından sonra meme kanseri görülme riski nedir?
Amerika’ da silikon protezli kadınların ünlü plastik cerrahlara ve silikon üreten firmalara dava açmasıyla, silikon maddesi mercek altına alındı. Ünlü firmalar yıllardır silikonu araştırıyor. Araştırmalardan çıkan sonuç ise hep aynı; silikon kanser yapmıyor. Daha da ilginci ise silikon meme protezi takılan ve ameliyat olmamış kadınlar üzerinde geriye dönük yapılan araştırmalarda ise protezli kadınlarda normal popülasyona göre daha az kanserle karşılaşılmış olmasıdır.
Hangi tip protezler kullanılır?
Serum fizyolojik içeren protezlerin dezavantajı kıvam olarak jel protezlere göre daha sert olur ve nadiren sızdırma yapabilir. Jel protezler daha doğal olduğundan, bunları tercih etmekteyim.
Bu operasyonlar nasıl yapılabilir? Ameliyattan sonra süt verilebilir mi?
Üç yöntemle yapılabilir. Meme başından,meme alt kıvrımından veya koltuk altından girilerek operasyon gerçekleştirilebilir. Eğer memenin kahverengi kısmının çapı 3.5 cm ve üzerinde ise bu bölgeden, daha küçükse meme altından tercih etmekteyim çünkü meme başı etrafından yapılan ameliyatlarda iz çok çok az belli olmaktadır.
Meme büyütmede kullanılan protez büyüklüğüne nasıl karar veriliyor?
Öncelikle ameliyata karar veren kişinin istediği büyüklükte meme oluşturmak mümkündür. Fakat hekim hastasına bazı parametreleri de söylemesi gereklidir. Bunlar Boy ve kilo oranı Göğüs kafesinin genişliği Mevcut meme dokusunun büyüklüğü Meme başının konumu Mevcut meme dokusunun taban ölçüleri Bu parametreler ışığında hekim ile hasta en uygun protez seçimini birlikte yaparlar.
Kullanılan protezin ömrü ne kadardır?
Bazen ömürlük olabileceği gibi bazen de 15-20 yıl sonra değiştirilmeleri gerekebilir.
Ne zaman iyileşir?
Operasyon süresi 1-2 saat gibi kısa sürede gerçekleştiği için hasta aynı gün taburcu edilir veya 1 gece hastanede kalır. 7 gün içinde dikişleri alınır. Hasta arzu ederse 3 gün içinde işine dönebilir.
İki göğüs arasındaki fark eşitlenebilir mi?
Tecrübeli hekim var olan asimetriyi doğru protez seçimiyle aynı büyüklükte gerçekleştirebilir.
Protezi istediğimiz zaman çıkartmak mümkün mü?
Lokal anestezi ile 15-20 dakikalık bir operasyonla istediğiniz an protezleriniz çıkarılabilir.
Sarkık göğüslerin düzeltilmesinde protez kullanılabilir mi?
Evet kullanılabilir. Zaten protezin amacı büyültmenin yanı sıra sarkık göğüslerde meme dokusu altına destek amaçlı yerleştirilmesiyle sarkıklık giderilebilir.


http://www.miaplastestetik.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.