Buraya Reklam Verebilirsiniz

Doğal Saç Diyeti ve Bakımı

Zaman içinde saç parlaklığı azalıyor, saç kırılması artıyor saç dökülmeleri başlıyor. Güzel, doğal ve sağlıklı saçlar için yaşam biçimi ve vitaminler ön plana çıkıyor. Sağlıklı saçlar için saç diyeti çok önemlidir, vitaminler olmadan saçınızın, büyümesi durur ve kırılmalar başlar saç uçları ise kuru olur. Bu sorunu önlemek için, Çinko, demir ve B vitamini açısından zengin bir denge diyet uygulanması gerekir.

Özel saç tipi problemleri:
Saçınızı kuru görünüyorsa, daha fazla fındık, fıstık, tohumlar ve balık yemeye çalışın. Saç için, B vitamini önemli bir role sahiptir. B vitamini açısından zengin olan yiyecekleri küçük porsiyonlar halinde sık sık yiyin bu saçın ihtiyaç duyduğu enerji seviyesini koruyacaktır.

Saç tellerinin ince olması, düşük demir seviyesi ile ilgili olabilir, bu vejetaryenler de sık görülen bir rahatsızlıktır. Erişkin bir insanının günlük 14.8 mg demire ihtiyacı vardır. 

Beyaz saçların artışında fazlalaşma, B vitamini sorundur. Bildiğimiz gibi, stres saç ağarma ile ilgili büyük bir faktördür ve yaşanan stres B vitaminlerini yok eder. Çalışmalar B vitamini takviyesinin, saç beyazlamasını (ağarma-kırlaşma) büyük ölçüde engellediğini doğrulamıştır.

Alternatif tedavi şifalı bitkiler yiyecekler saç bakımı saç dökülmesi saç kürü, saç beyazlaması


Kaynak.http://www.7gunsaglik.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.