Buraya Reklam Verebilirsiniz

Zerdeçal ve Zeravent Kökü,Acı Kök Faydaları

Bitkilerden Gelen Sağlık,Çeşitli bitkilerin hastalıklarımıza ve sağlığımıza faydaları.
ZERDEÇAL – CURCUMA LONGA
Diğer İsimleri: Hint Safranı

Dahilen Kullanılışı: Midevidir, mide ağrısını giderir, mide bağırsak gazını ve idrarı söktürür, vücutta biriken zehirleri dışarı atar, rahatlık ve ferahlık verir, safrayı artırır, sinirleri uyarır, nekahat devresini kısaltır, damar sertliğinde faydalıdır, böbrek ve safra kesesi taşlarını döker, taş oluşmasını önler, sirozda faydalıdır, safra kesesi iltihabında iltihabı giderir, kansızlıkta faydalıdır, kolestrolü çok çabuk düşürür, karaciğer kifayetsizliği ve şişkinliğinde kullanılır, sarılıkta, dalak hastalıklarında, idrar yolları hastalıklarında ve kansere karşı, kolon kanserini tedavi ettiği söylenmektedir.
Zerdeçal, Zerdecalın Faydaları Yararları Kullanıldığı Yerler Özellikleri
Kullanılışı: 1 bardak suya, 4-10 gr zerdeçal konur, 10-20 dk kaynatılır, 5-10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir.
Toz halinde günde birkaç defa 0.25-0.50 gr içilir, günde 1 çay kaşığı yemeklere ekilerek yenilir.
Sedefte; biberiye toz haline getirilir, zerdeçalla aynı nisbette karıştırılır, 1-2 ay öğle yemeklerinde 1 çay kaşığı yemekle birlikte yenir veya su ve şekerle de alınabilir.
Zerdeçal yağı; sedefte zerdeçal yağı, civan perçemi yağı, biberiye yağı birlikte içilir. Gastritliler ve mide ülseri olanlar kullanmamalıdır.


ZERAVENT KÖKÜ – ARİSTOLOCHİACLEMATİTİS
Diğer İsimleri : Dulkarı döşeği, venüs çiçeği, uzun loğusa otu, kabakulak otu, adi zeravent, uzun zeravent, yuvarlak zeravent, (radixaristolochiae), (a. longa), (a. rotumda), (longa vulgaris) hepside aynı maksatlar için kullanılır.
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: İdrar artırıcı, müshil ve romatizma ağrılarını giderici olarak kullanılır, mide zafiyetinde, terletici, içteki çıbanları iyileştirici, kalp rahatsızlıklarında faydalıdır, astıma, bayılmalara ve kramplara iyi gelir, kuvvetlendirici, kas hastalıkları ve sinirlilik hallerinde kullanılır.
Kullanılışı: Bir bardak kaynar suya, 2-4 gr ince doğranmış kök konur, 10 dk bekletilir, balla tatlandırılır günde 2-3 bardak içilir. Zeravent kökü toz haline getirilir, günde 4-8 gr balla yenir. Tansiyonda 100 gr suya 5 adet ufalanmış zeravent kökü konur, 15 gün bekletilir, süzülür, günde 1 defa 1 çay bardağı suya, 1 tatlı kaşığı konulup içilir 2-3 ay devam edilir.
Yüksek dozlarda hazım sistemini ve böbrekleri tahriş eder.
Haricen Kullanılışı: Sıracada, cerahatli yaralarda, ekzama ve benzeri allerjik deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
Kullanılışı: 1 bardak suya, 20 gr parçalanmış kök konur, 10 dk kaynatılır, hastalıklı uzuv bu su içerisinde 10-20 dk tutulur, yaralı yerler bu suya, batırılan bir tülbentle sarılır, yaprağı ezilir, katı urlara lapa halinde konulur.

ACI KÖK – ARİSTOLOCHİA HİRTA
Diğer İsimleri: Yılan Otu
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı: Yara iyi edici (sivilce, basur, çıban vs’de) ve kan temizleyici olarak kullanılır. Kökün haşlamasından elde edilen suyun mide ağrılarına iyi geldiği söylenmektedir, akrep ve yılan sokmasına karşı bu sudan içilerek kullanılır.
Kullanılışı: Kurutulmuş kök toz haline getirilir, bir miktar toz bir miktar şap ile beraber karıştırılır, hap haline getirilip içilir. Uzun zaman kullanıldığında zehirlenmeye sebeb olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.