Buraya Reklam Verebilirsiniz

Saçkıran Hastalığı Sarımsak uygulanması

Saçkıran bir mantar enfeksiyonunun oluşturduğu ve özellikle saç sakal kıllarını döken bir deri hastalığıdır. Mantar kılların içerisinde ilerleyip, bu kılların matlaşıp, çabuk kırılabilmesine neden olur ve böylelikle, kıllı bölgede kılsız veya az kıllı bir bölge oluşur. Saç kıran genelde baş bölgesinde olmakla beraber ,sakalda,vücut tüylerinde de olabilir. 

Saçkıran Aşırı stres ve deprasyon altında da görülebilen bir hastalıktır, psikolijik durum düzelmeye başlandığında hastalıkta eş zamanlı düzelme görülür. Burada anlattığımız tedevi yöntemi mantar enfeksiyonunun oluşturduğu saçkıran hastalığı içindir.

Havana 3 diş sarımsak ve bir miktar tuz ekleyip dövün içine 1-2 damla alkol ekleyin, saç kıran olan bölgeyi temiz bir havlu kızarıncaya kadar silin, tuzla birlikte ezdiğiniz sarımsağı merhem sürer gibi saçkıranlı bölgeye sürünüz. 
Bu işlemi haftada 1 gün deneyin, engeç 3 hafta sonunda saçkıranlı bölgede kılların çıkmaya başlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.